Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Jer dobre stvari katkad dolaze u malim pakiranjima
Sjeverozapadna Istra je regija koja se smjestila na sjeverozapadnoj obali Jadranskog mora i uključuje gradove Umag, Novigrad, Buje, Brtoniglu, Motovun, Grožnjan i Oprtalj. Usprkos relativno malenom prostoru, pravi je koncentrat prirodnih ljepota, kulturne baštine i fantastične gourmet ponude. Svrstavaju je među najpopularnije turističke destinacije u Hrvatskoj, što zbog živahne obalne scene i plaža, što zbog intrigantne brdovite unutrašnjosti.
Sjeverozapadna Istra magnet je sportaša i rekreativaca koji dolaze privučeni nizom sjajnih prirodnih i umjetnih terena te brojnih biciklističkih utrka, teniskih i nogometnih turnira, polumaratona i trail utrka. Svake godine Umag ugošćuje Plava Laguna Croatia Open, jedini ATP turnir u Hrvatskoj koji privlači na tisuće ljubitelja tenisa i zabave iz čitavoga svijeta.
Ovdje se održavaju i mega popularna glazbena događanja poput Sea Star Festivala, ali i jazz i blues večeri, festival komornog teatra, vatre, harmonike, stripa ili pak motora i žestokog rock'n'rolla. Što god bila vaša šalica čaja, pronaći ćete je u bogatom kalendaru događanja!       
Ako na putovanjima volite isprobavati nova jela, neka to u sjeverozapadnoj Istri budu tartufi. Trebate li još koju preporuku, svakako kušajte šparoge, domaće tjestenine s raznim umacima, ribu i morske plodove te pršut i sir. Ne zaboravite sve oplemeniti vrhunskim maslinovim uljima i sljubiti s božanstvenim lokalnim vinima.
Posjetite sjeverozapadnu Istru i otkrijte koliko je bogatstva u ovoj mikro regiji kojoj ćete se uvijek poželjeti vraćati po još doživljaja.
Icon
Pročitaj više
Što raditi
Vineyard image
Restorani, vinari, trgovine i više...
Image of a city on a hill
Trebaš smještaj?
 
Destinacije
Arrow
Arrow
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku