Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Ostalo
Motovun

Magija uhvaćena fotoaparatom: Istražite instagramične kutke Motovuna

  • Motovun je jedan od najradije fotografiranih istarskih gradića. Beskrajno je fotogeničan i mistično lijep u svako doba godine i dana, stoga ćete ovdje zasigurno uhvatiti kadrove koje ćete poželjeti uokviriti!

  • Želja za fotografiranjem Motovuna javlja se već u dolini rijeke Mirne, i prije nego započnete uspon do kamene jezgre ovog neobičnog grada. Čim ugledate njegove obrise kako se pred vama iscrtavaju poput nestvarnog prizora iz bajke, poželjet ćete posegnuti za fotoaparatom.

A kako ne biste propustili neke od najinstagramičnijih lokacija, donosimo vam TOP 10!

1. Motovunske zidine

Čitava stara jezgra grada opasana je zidinama čiji je dio uređen kao šetnica. Odavde se pružaju otvorene panorame na dolinu Mirne, Motovunsku šumu i okolna sela pa će vam se činiti kao da ste na krovu unutrašnje Istre.

2. Lođa

Nalazi se na Trgu Josefa Ressela i nekoć je bila omiljeno okupljalište mladih koji su ovdje izmjenjivali sramežljive poglede. Danas je nezaobilazno mjesto za predah i fotku uokvirenu vitkim ornamentalnim stupovima.   

3. Vidikovac Velog Jože

Na ovoj vas prekrasnoj instagramičnoj točki očekuje divovska klupa Velog Jože, okvir za fotkanje i naravno – sjajan pogled na grad!

4. Mural Velog Jože

Ovu će točku obožavati ljubitelji lokalnog folklora. Nalazi se blizu motovunske pošte, u blizini Trga Andrea Antico. Mural prikazuje diva Velog Jožu koji kao da je iskočio ravno iz čuvene motovunske legende!

5. Rotonda

Kad najdužim stepeništem u Istri (1052 stepenice!) krenete od podnožja prema vrhu Motovuna, na pola puta naići ćete na vidikovac pod prekrasnom ladonjom za slikovitu pauzu s pogledom na vinograde i maslinike.

6. Ulica Rialto

Jedna od najživopisnijih uličica Motovuna. Smještena je na južnoj strani grada, u izrazito mirnoj četvrti bez prometa, s mnogo šarenih „đirana“ zbog kojih će vam se činiti da ovdje čak i zidovi pjevaju!

7. Ulica Borgo

Osim crkve sv. Antuna Padovanskog i crkve sv. Ciprijana te hospicija, ovu uličicu krase brojne kućice slikovitih fasada i škura koje su kao stvorene da ih ovjekovječite mobitelom i objavite dok ste rekli keks!

8. Trg Josef Ressel

Ovaj će vas trg dočekati čim prođete kroz portal kule. Osim nekolicine restorana i kafića, na njegovoj vas veličanstvenoj terasi podno impozantne komunalne palače očekuje uzvišen pogled na okolicu – dolinu rijeke Mirne, Motovunsku šumu i motovunske vinograde.

9. Trg Andrea Antico

Glavni motovunski trg na samom vrhu grada. Trg Andrea Antico je središte većine događanja u Motovunu, na njemu se od 1999. godine nalazi i glavna pozornica Motovun Film Festivala, a odnedavno i gradska tiskara Antico koja izrađuje unikatni motovunski suvenir pa svratite nakon fotkanja!

10. Terasa hotela i vinarije Roxanich

Teško je opisati idiličnu okolicu satkanu od vinograda i zelenila na kojoj ćete odmarati oči dok ispijate čašu „eliksira života“, kako svoja vina naziva vlasnik Mladen Rožanić. Stoga radije DOĐITE!
Tags:
#prirodne ljepote
#priroda i okoliš
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image