Partneri od Colours of Istria - Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla

Turističke zajednice Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle, zajedno s lokalnim tvrtkama, Plava Laguna i Aminess hotels & campsites udružili su se da Vam na ovim stranicama predstave najbolje iz sjeverozapadne Istre.
Turistička zajednica Grada Umaga
Logo
Želite li osluhnuti puls turističkog Umaga, informativni ured Turističke zajednice u centru grada izvrsno je mjesto za to. Ne samo zbog dostupnosti svih informacija, već i običaja da se aktualni događaji u gradu, zabavni, kulturni i sportski, maštovito zrcale u golemom staklenom izlogu. Ako je u njemu šparuga, znajte da grad slavi mediteranske delicije, zatim ručnik, svijeće i kamenčić signaliziraju povoljnu ponudu wellnessa, dok će tijekom povijesnog festivala izlog turističkog ureda blistati znamenjem rimske civilizacije. Svoj originalni pečat u njemu će ostaviti i ATP turnir, međunarodni festival komornog teatra, svjetski glazbenici, europska i svjetska prvenstva u raznim sportovima... -Kako isplanirati biciklističku turu za obitelj? Što posjetiti? Gdje popraviti perilicu? Gostima smo na raspolaganju za najrazličitija pitanja i pomoć te želimo biti maksimalno dostupni i otvoreni. Ako i nemamo odgovor na vaš upit, neće dugo trebati dok ga saznamo, poručuje Milovan Popović, svestran i efikasan direktor ureda. Premda se mnogo informacija može dobiti i putem tiskanih brošura, informatori nam otkrivaju kako će većina gostiju radije s djelatnicima porazgovarati o Umagu, Istri i Hrvatskoj. Osim turističkih informatora, tu su još Franka Anđelić te Daniel Rotta, redom turistički profesionalci na visini svakog zadatka. Prozračnost, modernost i ostakljenost samog ureda sjajno ispunjava svoju osnovnu svrhu - približiti se putnicima iz svih krajeva svijeta. Prilaz je prilagođen osobama s invaliditetom, a informacije su dostupne na više svjetskih jezika, kako usmene tako i tiskane. Tik uza nj te u dijelovima starog grada možete se spajati na besplatni bežični internet. Odlučite li se pak na izlet ili boravak u Savudriji, prekrasnom ribarskom mjestu i najzapadnijoj točki Hrvatske, očekuje vas još jedan turistički punkt, a obilje informacija i savjeta dat će vam Dario Penco i Loretta Krota.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Trgovačka 6, 52470 Umag
Fax: +385 52 741 649
Turistička zajednica Grada Novigrada
Logo
U Novigradu ćete, nadomak parka i luke u centru grada, lako pronaći turistički informativni ured. Otvoren i popularan među putnicima, objedinjuje sve turistički relevantne informacije te funkcionira kao mjesto za pitanja, odgovore, pohvale i pokude - bilo da je riječ o plažama, restoranima, izletima ili drugim aspektima boravka u živopisnom Novigradu. Ured je novouređen, vrlo pristupačan te idealno smješten na vanjskom obodu stare jezgre, a u njemu će vas dočekati ljubazna djelatnica Maura Laković koja će vam pružiti sve potrebne informacije za što kvalitetniji i zabavniji odmor u Novigradu i Istri. Vjerojatno ćete susresti i Kristijana Nemeta, voditelja evenata, kao i direktoricu ureda Vesnu Ferenac koja je i sama ljubiteljica putovanja i svjetskih kultura te odlična sugovornica o čitavom nizu tema. U uredu možete predahnuti nakon istraživanja gradskih znamenitosti, potražiti potrebne bike karte i turističke vodiče te brošure s informacijama za ispunjeniji obilazak novigradskih znamenitosti. Osim engleskog, njemačkog i talijanskog, Novigrađani ih tiskaju i na češkom te slovenskom jeziku. Za lakše snalaženje po centru i prilazima u Novigrad raspoređeno je i šest svjetlećih panoa s planom grada, dok je besplatni bežični internet dostupan u više kafića. Treba istaknuti i artističku atmosferu kojom ured odiše. Pažljivijem oku neće promaknuti serija originalnih autorskih plakata kojima je proteklih godina najavljivan dan gradskog zaštitnika, a tu su i umjetničke slike dominantno plavih tonova koje sjajno ističu identitet mediteranskog Novigrada.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Mandrač 29a, 52466 Novigrad - Cittanova
Fax: +385 52 757 075
Turistička zajednica Brtonigla
Logo
Kamo otići, odakle krenuti, što posjetiti? Na ta će vam pitanja najbolje odgovoriti dinamična i složna ekipa lokalnog turističkog i informativnog ureda u samom središtu Brtonigle. Ovdje možete dobiti besplatne brošure na različitim jezicima, planove mjesta i okolice, opise biciklističkih ruta, podatke o restoranima, vinarima i maslinarima te jedinstvenim obiteljskom hotelu San Rocco i najzabavniji vodeni park u Istri Aquapark Istralandia, najpoznatiji su brendovi Brtonigle. U sezoni rade čitavog dana, a predvodi ih energična i ambiciozna Michelle Pilat, koja se jednako dobro snalazi na poslovnim prezentacijama i na terenu. Njezin moto glasi: ne možete nešto propagirati ako to prije niste sami doživjeli, stoga rado istražuje staze, vinograde i sva bogatstva Brtonigle na koja će vas rado uputiti. Njena desna ruka je Sandra, nezaobilazna za funkcioniranje ureda, koja sjajno utjelovljuje duh ovog kozmopolitskog gradića snažne tradicije – dostupna i otvorena prema gostima, angažirana je na svim zbivanjima u rodnom kraju te će vam otkriti i poneku tajnu koja nije zapisana u turističkim brošurama. A kako se područje Brtonigle proteže do mora i obuhvaća dvije trećine golemog kampa Park Umag, ljetni info-punkt dočekat će vas i u samom kampu, ne bi li i njegovim gostima približio ljepote unutarnjeg dijela Brtonigle.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Mlinska 2, 52474 Brtonigla
Fax: +385 52 720 860
Turistička zajednica grada Buja
Logo
Na samom ulazu i usponu prema starogradskoj jezgri smješten je ured Turističke zajednice, u koji turisti rado navraćaju po informacije o gradu i okolici. Alfa i omega ovog info-punkta je Valter Bassanese, veliki zaljubljenik u vlastiti kraj i vrstan poznavatelj njegove povijesti, kulture i prirodnih ljepota. Ne oklijevajte ga upitati sve što vas zanima, jer riječ je o strpljivom pripovjedaču od kojeg možete mnogo naučiti. Volonterka Nicole zaposlena je na godinu dana a ljeti mu pomažu dvije komunikativne studentice kao i nekoliko učenika bujske srednje škole koji ovdje stječu prva iskustva rada u turizmu, svom budućem zanimanju. Ured osigurava besplatne brošure, knjižice, karte i letke na talijanskom, njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku kao i informacije o privatnom smještaju te domaćim vinarima i maslinarima. Pored toga u uredu se prodaju izvorni bujski i istarski suveniri. Gostima nudimo besplatni pristup internetu te izložbu tradicionalnih proizvoda Buja i okolice.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
1. svibnja 2, 52460 Buje
Fax: +385 52 773 353
Turistička zajednica grada Motovuna
Na glavnom motovunskom trgu, u najstarijem dijelu starogradske jezgre Motovuna, u zgradi komunalne palače iz 13. stoljeća smjestio se turističko-informativni centar Turističke zajednice, u kojem mnogobrojni posjetitelji Motovuna mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi destinacije, dobiti besplatne brošure na različitim jezicima, biciklističke i trail karte, plan grada, kartu regije ili odgovore na sva relevantna pitanja iz sfere turizma. Malu, ali iznimno aktivnu turističku zajednicu vodi svestrani i sveprisutni direktor David Matković, veliki zaljubljenik u povijest Motovuna i pejzažnu fotografiju, ali i u prirodne ljepote te staze koje okružuju grad Velog Jože. Velika pomoć u turističko-informativnom centru tijekom turističke sezone mu je strpljivi Dario Brajković koji će sve posjetitelje dočekati sa smješkom na licu i spremnim odgovorima, kao i maturantica Zita koja upotpunjuje ovaj dinamični tim koji vas očekuje na samom vrhu Motovuna.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Anticov trg 1, 52424 Motovun - Montona
Turistička zajednica Oprtalj
Kontakt
Matka Laginje 21, 52428 Oprtalj
Fax: +385 52 644 077
Turistička zajednica Grožnjan
Aminess hotels & campsites
Logo
Aminess hotels & campsites, sa sjedištem i smještajnim kapacitetima u romantičnom gradiću Novigradu, jedna je od važnih karika turističkog lanca sjeverozapadne Istre. Riječ je o kompaniji s dugom tradicijom poslovanja u turizmu te odličnim postignućima u kvaliteti usluge i sadržaja koje već desetljećima osigurava svojim gostima. Pod kapom Aminess hotels & campsites posluju dva hotela uz more, Aminess Maestral Hotel i Aminess Laguna Hotel te obalni kampovi Mareda i Sirena. Perjanica tvrtke je svakako Aminess Maestral Hotel, hvaljeni hotel s četiri zvjezdice, iznimnom kuhinjom i klijentelom u rasponu od cikloturista i mlađih putnika do umirovljenika i obitelji s djecom. Aminess Maestral Hotel nedavno je temeljito obnovljen te mu je ponuda proširena novim wellness centrom. Objekti Aminess hotels & campsites okruženi su sportskim terenima, šetnicama i biciklističkim stazama zaklonjenim mediteranskim zelenilom. Tijekom četrdesetogodišnjeg poslovanja u turističkom sektoru, Aminess hotels & campsites izgradila je i vlastitu bazu kadrova. Samozatajna i pomalo povučena, smještena između tuirstičkih divova na istarskom sjeveru i jugu, uspješno je nalazila svoj prostor ulažući u kvalitetu usluge koja umnogome proizlazi i iz kvalitete djelatnika. Odatle i stalna nastojanja oko izgradnje zdrave i poticajne radne okoline. U jeku turističke sezone kompanija zapošljava više od 250 djelatnika, a kao najveća tvrtka u Novigradu svjesna je svoje odgovornosti i očekivanja zajednice. U tim, nimalo lakim izazovima, nastoji uvijek biti na visini zadatka. Transparentnost i otvorenost prema gostima, etično poslovanje i briga o zajednici u kojoj djeluje u temeljima su njene poslovne filozofije. Aminess hotels & campsites proizvodi i vlastito maslinovo ulje Vergal te ga poslužuje svojim gostima. Ulje je nazvano po novigradskom izvoru, čime je učinjen još jedan iskorak u afirmaciji lokalnog identiteta.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Škverska 8, 52466 Novigrad-Cittanova
Fax: +385 52 757 314
PLAVA LAGUNA d.d.
Logo
Kontakt
Rade Končara 12, 52440 Poreč
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
alt logo
Globe
hr
Arrow