Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

Partneri

Turističke zajednice Umaga, Novigrada, Buja, Brtonigle, Motovuna, Oprtlja i Grožnjana, zajedno s lokalnim tvrtkama, Plava Laguna i Aminess hotels & campsites udružili su se da Vam na ovim stranicama predstave najbolje iz sjeverozapadne Istre.
Turistička zajednica Grada Umaga
Želite li osluhnuti puls turističkog Umaga, informativni ured Turističke zajednice u centru grada izvrsno je mjesto za to. Ne samo zbog dostupnosti svih informacija, već i običaja da se aktualni događaji u gradu, zabavni, kulturni i sportski, maštovito zrcale u golemom staklenom izlogu. Ako je u njemu šparuga, znajte da grad slavi mediteranske delicije, zatim ručnik, svijeće i kamenčić signaliziraju povoljnu ponudu wellnessa, dok će tijekom povijesnog festivala izlog turističkog ureda blistati znamenjem rimske civilizacije. Svoj originalni pečat u njemu će ostaviti i ATP turnir, međunarodni festival komornog teatra, svjetski glazbenici, europska i svjetska prvenstva u raznim sportovima... -Kako isplanirati biciklističku turu za obitelj? Što posjetiti? Gdje popraviti perilicu? Gostima smo na raspolaganju za najrazličitija pitanja i pomoć te želimo biti maksimalno dostupni i otvoreni. Ako i nemamo odgovor na vaš upit, neće dugo trebati dok ga saznamo, poručuje Milovan Popović, svestran i efikasan direktor ureda. Premda se mnogo informacija može dobiti i putem tiskanih brošura, informatori nam otkrivaju kako će većina gostiju radije s djelatnicima porazgovarati o Umagu, Istri i Hrvatskoj. Osim turističkih informatora, tu su još Franka Anđelić, Loretta Krota i Dario Penco, redom turistički profesionalci na visini svakog zadatka. Prozračnost, modernost i ostakljenost samog ureda sjajno ispunjava svoju osnovnu svrhu - približiti se putnicima iz svih krajeva svijeta. Prilaz je prilagođen osobama s invaliditetom, a informacije su dostupne na više svjetskih jezika, kako usmene tako i tiskane. Tik uza nj te u dijelovima starog grada možete se spajati na besplatni bežični internet. Odlučite li se pak na izlet ili boravak u Savudriji, prekrasnom ribarskom mjestu i najzapadnijoj točki Hrvatske, očekuje vas još jedan turistički punkt, a obilje informacija i savjeta dat će vam Dario Penco i Loretta Krota.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Trgovačka 6, 52470 Umag
Fax: +385 52 741 649
Turistička zajednica Grada Novigrada
U Novigradu ćete, nadomak parka i luke u centru grada, lako pronaći turistički informativni ured. Otvoren i popularan među putnicima, objedinjuje sve turistički relevantne informacije te funkcionira kao mjesto za pitanja, odgovore, pohvale i pokude - bilo da je riječ o plažama, restoranima, izletima ili drugim aspektima boravka u živopisnom Novigradu. Ured je novouređen, vrlo pristupačan te idealno smješten na vanjskom obodu stare jezgre, a u njemu će vas dočekati ljubazna djelatnica Maura Laković koja će vam pružiti sve potrebne informacije za što kvalitetniji i zabavniji odmor u Novigradu i Istri. Vjerojatno ćete susresti i Kristijana Nemeta, voditelja evenata, kao i direktoricu ureda Vesnu Ferenac koja je i sama ljubiteljica putovanja i svjetskih kultura te odlična sugovornica o čitavom nizu tema. U uredu možete predahnuti nakon istraživanja gradskih znamenitosti, potražiti potrebne bike karte i turističke vodiče te brošure s informacijama za ispunjeniji obilazak novigradskih znamenitosti. Osim engleskog, njemačkog i talijanskog, Novigrađani ih tiskaju i na češkom te slovenskom jeziku. Za lakše snalaženje po centru i prilazima u Novigrad raspoređeno je i šest svjetlećih panoa s planom grada, dok je besplatni bežični internet dostupan u više kafića. Treba istaknuti i artističku atmosferu kojom ured odiše. Pažljivijem oku neće promaknuti serija originalnih autorskih plakata kojima je proteklih godina najavljivan dan gradskog zaštitnika, a tu su i umjetničke slike dominantno plavih tonova koje sjajno ističu identitet mediteranskog Novigrada.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Mandrač 29a, 52466 Novigrad - Cittanova
Fax: +385 52 757 075
Turistička zajednica Brtonigla
Kamo otići, odakle krenuti, što posjetiti? Na ta će vam pitanja najbolje odgovoriti dinamična i složna ekipa lokalnog turističkog i informativnog ureda u samom središtu Brtonigle. Ovdje možete dobiti besplatne brošure na različitim jezicima, planove mjesta i okolice, opise biciklističkih ruta, podatke o restoranima, vinarima i maslinarima te jedinstvenim obiteljskom hotelu San Rocco i najzabavniji vodeni park u Istri Aquapark Istralandia, najpoznatiji su brendovi Brtonigle. U sezoni rade čitavog dana, a predvodi ih energična i ambiciozna Michelle Pilat, koja se jednako dobro snalazi na poslovnim prezentacijama i na terenu. Njezin moto glasi: ne možete nešto propagirati ako to prije niste sami doživjeli, stoga rado istražuje staze, vinograde i sva bogatstva Brtonigle na koja će vas rado uputiti. Njena desna ruka je Sandra, nezaobilazna za funkcioniranje ureda, koja sjajno utjelovljuje duh ovog kozmopolitskog gradića snažne tradicije – dostupna i otvorena prema gostima, angažirana je na svim zbivanjima u rodnom kraju te će vam otkriti i poneku tajnu koja nije zapisana u turističkim brošurama. A kako se područje Brtonigle proteže do mora i obuhvaća dvije trećine golemog kampa Park Umag, ljetni info-punkt dočekat će vas i u samom kampu, ne bi li i njegovim gostima približio ljepote unutarnjeg dijela Brtonigle.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Mlinska 2, 52474 Brtonigla
Fax: +385 52 720 860
Turistička zajednica grada Buja
Na samom ulazu i usponu prema starogradskoj jezgri smješten je ured Turističke zajednice, u koji turisti rado navraćaju po informacije o gradu i okolici. Alfa i omega ovog info-punkta je Valter Bassanese, veliki zaljubljenik u vlastiti kraj i vrstan poznavatelj njegove povijesti, kulture i prirodnih ljepota. Ne oklijevajte ga upitati sve što vas zanima, jer riječ je o strpljivom pripovjedaču od kojeg možete mnogo naučiti. Volonterka Nicole zaposlena je na godinu dana a ljeti mu pomažu dvije komunikativne studentice kao i nekoliko učenika bujske srednje škole koji ovdje stječu prva iskustva rada u turizmu, svom budućem zanimanju. Ured osigurava besplatne brošure, knjižice, karte i letke na talijanskom, njemačkom, engleskom i hrvatskom jeziku kao i informacije o privatnom smještaju te domaćim vinarima i maslinarima. Pored toga u uredu se prodaju izvorni bujski i istarski suveniri. Gostima nudimo besplatni pristup internetu te izložbu tradicionalnih proizvoda Buja i okolice.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
1. svibnja 2, 52460 Buje
Fax: +385 52 773 353
Turistička zajednica grada Motovuna
Na glavnom motovunskom trgu, u najstarijem dijelu starogradske jezgre Motovuna, u zgradi komunalne palače iz 13. stoljeća smjestio se turističko-informativni centar Turističke zajednice, u kojem mnogobrojni posjetitelji Motovuna mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi destinacije, dobiti besplatne brošure na različitim jezicima, biciklističke i trail karte, plan grada, kartu regije ili odgovore na sva relevantna pitanja iz sfere turizma. Malu, ali iznimno aktivnu turističku zajednicu vodi svestrani i sveprisutni direktor David Matković, veliki zaljubljenik u povijest Motovuna i pejzažnu fotografiju, ali i u prirodne ljepote te staze koje okružuju grad Velog Jože. Velika pomoć u turističko-informativnom centru tijekom turističke sezone mu je strpljivi Dario Brajković koji će sve posjetitelje dočekati sa smješkom na licu i spremnim odgovorima, kao i maturantica Zita koja upotpunjuje ovaj dinamični tim koji vas očekuje na samom vrhu Motovuna.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Anticov trg 1, 52424 Motovun - Montona
Turistička zajednica Oprtalj
Oprtalj, također poznat kao Portole, nalazi se na slikovitom brežuljku s prekrasnim panoramskim pogledom na okolni krajolik. Ondje se prostiru doline, vinogradi, maslinici i očaravajući brežuljci Istre. Srednjovjekovna kamena jezgra sela sjaji u svojoj originalnoj formi, s pitoresknim, uskim popločanim ulicama, tradicionalnim kamenim kućama te predivnim crkvama. Oprtalj je idilično odredište za sve posjetitelje koji žele pobjeći od gradske vreve i uroniti u mir, tišinu te šarm ruralnog života u Istri.
Tijekom svog boravka u Oprtlju, svakako posjetite Turističku zajednicu Oprtalj koja se nalazi u samom središtu ovog čarobnog mjesta.Tamo vas srdačno dočekuje posvećen tim predvođen svestranim direktorom Leom Bazjakom i ljubaznom djelatnicom Monikom Vižintin, koji će se pobrinuti da vaš posjet Oprtlju ostane urezan u vašem sjećanju. Turistička zajednica pruža obilje informacija o znamenitostima, događanjima, smještaju, restoranima i raznovrsnim aktivnostima koje su na raspolaganju posjetiteljima, stoga ne gubite vrijeme i pravac Oprtalj!
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Matka Laginje 21, 52428 Oprtalj
Fax: +385 52 644 077
Turistička zajednica Grožnjan
Ne znate kako doći do određene galerije ili znamenitosti u Grožnjanu? Treba vam preporuka za najbolje restorane, vinare, maslinare… Istražili biste obližnju istarsku pustinju, Završje ili selo duhova Vrnjak? Navratite u naš turističko-informativni centar na Trgu lođe i dobijte sve informacije iz prve ruke. Dočekat će vas vrsna poznavateljica Grožnjana i okolice Fiorella Pucer, jedna od rijetkih cjelogodišnjih stanovnica ovog čarobnog umjetničkog gradića. Fiorella će vam dati savjet kako najbolje iskoristiti svoj odmor u Grožnjanu i možda otkriti neka tajnovita mjesta za koja niste ni znali da postoje. U TIC-u možete dobiti i turističke vodiče, brošure i letke koji predstavljaju Grožnjan, ali i cijelu Istru. Kako napominje direktorica TZ-a općine Grožnjan Emanuela Štokovac Radoš, Grožnjan je zanimljiv u svako doba godine, a pogotovo ljeti kad se u njemu održava Glazbeno kulturno ljeto i legendarni jazz festival Jazz is back BP. Zadnji tjedan u rujnu je rezerviran za tradicionalni međunarodni slikarski susret i natječaj Ex tempore, a od ostalih zanimljivih događanja treba izdvojiti Šumske pjesnike koji organiziraju svoj pjesnički susret početkom kolovoza kod obližnjeg ponora Butori. Grožnjan je svjetsko mjesto susreta glazbene mladeži od 1969. pa ćete u njemu ljeti nerijetko čuti mlade virtuoze kako vježbaju pored otvorenih prozora. Zastanite na brdu umjetnika. Upijte zelene vizure. Prošećite uskim kamenim uličicama. Nadahnite se svim oblicima umjetničkog stvaralaštva.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Umberta Gorjana 3, 52429, Grožnjan
Fax: +385 52 721 131
Aminess hotels & campsites
Aminess hotels & campsites, sa sjedištem i smještajnim kapacitetima u romantičnom gradiću Novigradu, jedna je od važnih karika turističkog lanca sjeverozapadne Istre. Riječ je o kompaniji s dugom tradicijom poslovanja u turizmu te odličnim postignućima u kvaliteti usluge i sadržaja koje već desetljećima osigurava svojim gostima. Pod kapom Aminess hotels & campsites posluju dva hotela uz more, Aminess Maestral Hotel i Aminess Laguna Hotel te obalni kampovi Mareda i Sirena. Perjanica tvrtke je svakako Aminess Maestral Hotel, hvaljeni hotel s četiri zvjezdice, iznimnom kuhinjom i klijentelom u rasponu od cikloturista i mlađih putnika do umirovljenika i obitelji s djecom. Aminess Maestral Hotel nedavno je temeljito obnovljen te mu je ponuda proširena novim wellness centrom. Objekti Aminess hotels & campsites okruženi su sportskim terenima, šetnicama i biciklističkim stazama zaklonjenim mediteranskim zelenilom. Tijekom četrdesetogodišnjeg poslovanja u turističkom sektoru, Aminess hotels & campsites izgradila je i vlastitu bazu kadrova. Samozatajna i pomalo povučena, smještena između tuirstičkih divova na istarskom sjeveru i jugu, uspješno je nalazila svoj prostor ulažući u kvalitetu usluge koja umnogome proizlazi i iz kvalitete djelatnika. Odatle i stalna nastojanja oko izgradnje zdrave i poticajne radne okoline. U jeku turističke sezone kompanija zapošljava više od 250 djelatnika, a kao najveća tvrtka u Novigradu svjesna je svoje odgovornosti i očekivanja zajednice. U tim, nimalo lakim izazovima, nastoji uvijek biti na visini zadatka. Transparentnost i otvorenost prema gostima, etično poslovanje i briga o zajednici u kojoj djeluje u temeljima su njene poslovne filozofije. Aminess hotels & campsites proizvodi i vlastito maslinovo ulje Vergal te ga poslužuje svojim gostima. Ulje je nazvano po novigradskom izvoru, čime je učinjen još jedan iskorak u afirmaciji lokalnog identiteta.
Icon
Pročitaj više
Kontakt
Škverska 8, 52466 Novigrad-Cittanova
Fax: +385 52 757 314
PLAVA LAGUNA d.d.
Plava Laguna hotelska je kompanija lider u regiji te domaćin najboljih odmora u Hrvatskoj od 1957. U svojim smještajnim kapacitetima - hotelima, apartmanima i kampovima kategorija od 2 do 5 zvjezdica, dnevno može ugostiti više od 42 tisuće gostiju te godišnje ostvaruje cca 4,8 milijuna noćenja. Raspolaže i sa 360 vezova u dvije marine te nizom ugostiteljskih, sportskih i ostalih sadržaja koji upotpunjuju temeljnu ponudu smještaja. Igrališta za odmor  Plave Lagune u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka, jedinstvene su lokacije za kreiranje nezaboravnih iskustava svakodnevno.
Kontakt
Rade Končara 12, 52440 Poreč
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image