Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Istra

Istarska rosé vina - proljeće u vinskoj čaši

Kad o proljeću život počne bujati čak i iz golog kamena i Istru oboji svim nijansama ružičaste, trzavicama na poluotoku ljubavi više nema mjesta. Čak i onima koje traju od pamtivijeka. Teran ili malvazija, diskusija je iz koje ne možete izaći kao pobjednik jer svaka od „zaraćenih“ stranih barata čvrstim argumentima i uzavrelim strastima, no proljeće donosi kompromis. Zašto ratovati oko crvenog i bijelog kad možemo uživati život u ružičastom!?

Lagano, nemirno, prpošno

Istarska rosé vina, dakako, možete ispijati tijekom cijele godine, no proljeće nas mami raskošnom paletom vrtnih i šumskih plodova koji naše nepce priprema za okuse ljeta, a čaša roséa kao da označava prelazak iz duge zime u razdoblje kad su nam noge lagane, srca nemirna, a misli prpošne i nezaustavljive... Baš poput istarskih rosé vina!

Istarsko vinsko čudo

Ne dajte da vas zavaraju njihove osvježavajuće karakteristike jer riječ je o zaokruženim vinima s karakterom, punima sunca, bure i slavne istarske zemlje crvenice. U skladnom plesu alpske i mediteranske klime cabernet sauvignon dozrijeva rano, ali vjetrovi mu daju svježinu i čine ga idealnim za proizvodnju roséa koji u sebi zadržava raskošnu voćnu komponentu. No, Istrijani su avanturisti, a istarska zemlja plodna je i poslovično magična, što se odrazilo i u bogatoj i raznovrsnoj ponudi rosé vina. Proljeće u vašoj vinskoj čaši može nastati od crnog pinota, crvenog muškata, merlota, borgonje, pa čak i terana. Premda su tek nedavno u okolici Brtonigle uspjeli ukrotiti divlju ćud terana i učiniti ga krotko ružičastim i proljetno svježim, taj pothvat već je odjeknuo u vinskom svijetu kao najnovije istarsko vinsko čudo.

Think Pink!

Rosé je idealna pratnja cjelokupnom proljetnom meniju. Juhe i variva, riba i morski plodovi, jela od šparoga, šurlice, fuži i pljukanci na sve zamislive načine, voće i deserti – istarska rosé vina vaše će gastronomske avanture okupati proljetnim suncem i prožeti mirisima buđenja prirode. To je istarski život u ružičastom, predahnite i prepustite mu se!
Tags:
#vino
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku