Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
SZ Istra

Najbolja istarska vina poslužena uz ukusnu istarsku kuhinju

Hrana i vino oduvijek su bili sjajan par: kad se pojave jedno bez drugoga, kao da nisu potpuni. Zato smo odabrali neka od najboljih istarskih vina i sljubili ih s najukusnijim specijalitetima regije. Sve što trebate je doći u Istru i uživati - u jednome i drugome.

Bijela vina

Degrassi Malvazija Bomarchese - ova voćna Malvazija s dominantnim okusom zelenih jabuka i blagim notama bijelog cvijeća idealno paše uz školjke, kamenice koje se poslužuju uz kap maslinovog ulja, ribu i bijelo meso.
Degrassi Terre Bianche Cuvee Blanc - na početku daje okus tropskog voća koji se kasnije pretvara u okus zrele breskve, s jedne strane meko i toplo, a istovremeno i svježe i lagano idealno za posluživanje uz buzaru od školjaka (tipično jelo priobalne Hrvatske).
Coronica Malvazija - jedna je od najpoznatijih Istarskih malvazija intenzivne voćnosti i mineralnosti koja se osjeća u nosu i na nepcu. Idealno uz goveđu pečenku.
Malvazija Sv. Jakov - Giorgia Claia zaista je posebno vino - čisto i intenzivno u kojem dominiraju arome breskve i marelice, agruma i zrelog ananasa. Dok ga pijete, osjetit ćete i mediteranske trave, bagrem i ružmarin. Preporuča se uz žgvacet od liganja (pirjane lignje, jednostavno, a ukusno ribarsko jelo).

Crvena vina

Coronica Gran teran - je relativno atipično vino zbog svog blagog okusa kojeg nećete često pronaći kod istarskih sorti. Arome kupine i borovnice daju mu finalni okus, a idealno se nadopunjuje s biftekom posutim naribanim crnim istarskim tartufom.
Roxanich Superistrian - ima izvanrednu tamnocrvenu boju: u nosu ćete osjetiti mirise ljubičice, zrele trešnje, drvenih nota, mandarine i dimnog okusa borovnice dok se kasnije otkrivaju okusi čokolade i jagode. Preporuča se uz teleće nareske.
Tags:
#vino
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku