Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

O nama

Turističke zajednice gradova Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje, Motovun, Grožnjan i Oprtalj te turističke kompanije Plava Laguna i Aminess hotels & campsites zajednički rade na daljnjem razvoju sjeverozapadne Istre koja želi unapređenjem kvalitete svoje ponude, učvrstiti poziciju destinacije idealne za odmor.

Pod markom Colours of Istria – U svim bojama Istre objedinjeno je sedam spomenutih gradova te je stvoreno jedinstveno turističko područje s bogatom i raznolikom ponudom. Ovaj izuzetan destinacijski brend koji će zasigurno mnoge potaknuti da ne samo dođu, već se i vrate nastao je inspiriran posebnostima istarskog kraja.

Slikoviti logo brenda, karakteristična je lepeza u četiri boje, plavoj, narančastoj, zelenoj i ljubičastoj, a svaka od boja predstavlja neku od specifičnosti sjeverozapadne Istre.
Naravno, prije svega tu su more, sunce, plaže, nautički turizam te wellness hoteli pa plava boja predstavlja upravo temu wellness & more. Sjeverozapadna Istra je postala atraktivnom destinacijom za aktivni odmor zahvaljujući brojnim ulaganjima u sportske objekte i događanja, stoga je tu i narančasta, sportska ponuda. Moderni putnici, ljubitelji kampiranja i prirode također će uživati zahvaljujući zelenoj temi - priroda i kampiranje koja objedinjuje sve prirodne atraktivnosti ovoga kraja. Konačno, sjeverozapadna Istra okuplja neke od najboljih vinara i maslinara u Hrvatskoj, a tartufi, morske delicije i pršut čine samo dio bogate istarske gastronomske ponude objedinjene ljubičastom temom, hrana i vino. Ova kategorija uključuje i nezaobilaznu zabavu, a gosti imaju priliku uživati u samo za njih osmišljenim jedinstvenim događanjima.

Kako bi se raznolika ponuda objedinila te približila gostima, kreiran je i ovaj portal na kojem ćete moći pronaći sve potrebne informacije za jedinstven odmor na jednom mjestu. Zajedničkom suradnjom, umrežavanjem i nastojanjima gradova i kompanija – partnera ovoga projekta nastojat će zadovoljiti interese svih gostiju te im pružiti još raznovrsniju i kvalitetniju uslugu.
Dobrodošli u sjeverozapadnu Istru!
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image