Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Motovun

Podzemno kulinarsko blago: Avantura lova na tartufe u Motovunu

Ture pokaznog traženja tartufa sve su popularnije među posjetiteljima Motovuna gdje čak tri obiteljske tvrtke nude ovu tartufarsku pustolovinu.

U podnožju Motovuna prostire se Motovunska šuma poznata kao poseban rezervat šumske vegetacije. Upravo se ovdje krije najveće stanište tartufa u Istri, a tu je pronađen i najveći bijeli tartuf (Tuber Magnatum Pico) na svijetu težine 1,31 kg koji se nalazi u Guinnessovoj knjizi rekorda. Ovaj podzemni dragulj odavno je postao prepoznatljivi kulinarski simbol Istre stekavši kultni status među gurmanima. Bilo da ste već zaljubljenici u opojan miris i okus tartufa ili ćete to tek postati, isprobajte lov na tartufe u njihovom prirodnom okruženju.
Tradicija koja se prenosi s koljena na koljeno
U Motovunu vam ovu nezaboravnu avanturu nude Miro Tartufi, Sviličić Truffles i Tartufi Istra. Sve su to obitelji koje godinama gaje vještine lova, prenose svoju ljubav i strast na djecu i tako čuvaju vrijednu tradiciju. Glavne zvijezde ove lijepe lokalne priče ipak nisu ljudi, već psi tartufari čiji je „nos“ od presudne važnosti za uspješan lov. Zanima li vas kako se treniraju psi i koliko traje obuka te kada je najbolje vrijeme za crni, a kada za bijeli tartuf, ovo je najbolji trenutak da dobijete odgovore od iskusnih vodiča. Osim toga, provesti dan u čarobnoj dolini rijeke Mirne i sjajnom društvu prilika je koju u Motovunu ne smijete propustiti. 
Sve ture uključuju i degustaciju lokalnih proizvoda tako da će ovaj doživljaj osim vaše radoznalosti, zagolicati i vaše nepce!
Tags:
#tartufi
#istarske delicije
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image