Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Uvod

Grožnjan, srednjovjekovni gradić koji živi umjetnost

Na brežuljku pored rijeke Mirne, u mističnom kamenu iz srednjeg vijeka, cvate Grožnjan, istarski grad umjetnika.

Na samo 30 minuta od umaških i novigradskih plaža, srednjovjekovni Grožnjan pruža mir i nadahnuće brojnim kreativcima, likovnjacima, glazbenicima i znatiželjnim posjetiteljima.

Grad je najvjerojatnije dobio ime prema lat. Grisium ili antičkom Graeciniana što u prijevodu znači kameni brežuljak. Od 1965. kad je proglašen gradom umjetnika, njegove uske popločane ulice prožete su kreativnim stvaralaštvom, a likovni radovi i glazba nastaju u tridesetak kuća, galerija, studija i ateljea u kojima je više umjetnika nego stalnih stanovnika.

Teško je otići iz Grožnjana bez uspomene ili suvenira. Već i sama šetnja gradom, promatranje izloženih slika, zvukovi glazbe iz otvorenih prozora Kaštela, osvježavajući povjetarac i pogled prema moru s veličanstvenih zidina predstavljaju čaroban doživljaj.

Kako se kreativnost, vino i hrana blisko isprepliću, u Grožnjanu je uvijek poželjno svratiti u bar, kušaonicu ili konobu i okrijepiti se vinom, rakijicom i istarskim pjatom uživajući u pogledu na kamene spomenike i idiličnu okolicu.

Virtualna šetnja Grožnjanom

Vidi više
Icon
Povijest
Icon
Što raditi?
Icon
Vineyard image
DIREKTORIJI LOKACIJA
Restorani, vinari, trgovine i više...
Image of a city on a hill
Trebaš smještaj?
Pronađite smještaj koji odgovara vama i vašim potrebama.
 
Destinacije
Arrow
Arrow
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image