Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Kultura i umjetnost
Grožnjan

Svjetski jazz festival: Jazz is back BP

Otkad ga je 1999. pokrenuo hrvatski velikan jazz scene Boško Petrović, međunarodni festival Jazz is back BP svake godine donosi dug i maestralan program live izvedbi i majstorskih improvizacija poznatih svjetskih i domaćih jazzera u popularnom Balwan Cityju u Grožnjanu.
Čudesna vibra virtuoznih glazbenika, jazz & blues, ljetna škola jazza, čaroban ambijent i opojno istarsko vino čine ovaj festival jedinstvenim, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Zato nije čudo što ga je Europska jazz federacija 2008. godine proglasila najboljim europskim malim jazz festivalom.
Najduži program u Hrvatskoj
U povijest se urezala 2010. godina kada je festival priredio pravi pravcat jazz maraton. S 30 koncerata i 140 glazbenika iz više od 20 zemalja svijeta bio je to najduži festival u Hrvatskoj.
Festival je i danas najduži u Hrvatskoj, a u njegovoj organizaciji sudjeluju Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, Općina Grožnjan i Polivalentni kulturni centar Grožnjan. Festival započinje kad i Ljetna jazz škola Hrvatske glazbene mladeži u kojoj su se mnogi renomirani jazz glazbenici prvi put sreli uživo s jazzom.
Program BP Evening kao i sva jazz zbivanja u Grožnjanu posveta su nikad zaboravljenom ocu hrvatske jazz scene Bošku Petroviću.
Program je moguće pratiti putem live streama na Youtube kanalu HGM-a, ali najbolje ga je doživjeti na licu mjesta, u Balwan Cityju!
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image