Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
SZ Istra

Istarska pjenušava avantura

Istarsko tlo podatno je za sve avanture, pogotovo one vinske. Ovdje se miješa svih pet vrsta tla uobičajenih u Hrvatskoj – crnica, crvenica, pijesak, glina i ilovača – i to je samo jedna od tajni svjetskog uspjeha naših vina. Osim autohtonih sorti teran i malvazija, u Istri dozrijevaju chardonnay, pinot, sauvignon blanc i brojne druge sorte, a posljednjih godina njihovim maštovitim kupažama nastala su uzbudljiva nova pjenušava vina koja jednostavno morate probati.

Pjenušci s pričom

Pođete li vinskim cestama sjeverozapadne Istre, gotovo svaki vinar ponudit će vam svoje vlastito pjenušavo vino, a svako od njih ima svoju priču. Chardonnay je okej, no istarski vinari otišli su ne korak, nego miljama i miljama dalje pa danas možete okusiti čak i pjenušac od terana, nastao nakon godina istraživanja tehnologija i eksperimentiranja s najrazličitijim vinskim tehnikama. Rezultat je senzacionalan, neusporediv i s čim što ćete kušati igdje drugdje.

S okusom istarskoga sunca

Istarski pjenušci nisu samo desertna vina ili zvijezde cocktail partyja. Riječ je o potentnim sortama koje se fantastično sljubljuju s cjelokupnim istarskim menijem. Nepogrešiv sa svim vrstama školjaka, odvažan i samoživ u kombinaciji s istarskim fužima ili pljukancima, savršen sa švojima i svakom bijelom ribom, šparugama potencira reskost, a slasticama slatkoću. Dopustite li znalcu da vas provede kroz šetnju istarskim pjenušcima, otvorit će vam se neslućena nova prostranstva organoleptičkih užitaka: zgrabite priliku i prepustite svoja čula senzualnim podražajima mjehurića s okusom istarskoga sunca.

Za sve prigode

Jednom kad ih upoznate, teško ćete se od njih rastajati. A i zašto biste? Počastite se čašicom između dviju rupa na savudrijskoj partiji golfa, nazdravite na pikniku uz rijeku Mirnu, pozdravite zalazak sunca čašicom njegova najdragocjenijeg ploda... Kažu da je pjenušac za posebne prigode – mi kažemo da je svaki trenutak u Istri poseban i vrijedan zdravice. Živjeli!
Tags:
#vino
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image