Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

Zašto posjetiti sjeverozapadnu Istru zimi?

24.11.2023.
by Milica Cetinić
Icon
Podijeli
Želite li se doista odmoriti, opustiti i istinski uživati u najhladnijemu dijelu godine, preporučujem vam da sjeverozapad Istre posjetite zimi. Nekoliko sam puta imala prilike otići na tu destinaciju u tom razdoblju i doista sam uživala. Poseban je to doživljaj, a ovo je samo nekoliko razloga zašto…

Sunce

Snijeg u Istri prava je rijetkost, što znači da vas veći dio godine tamo dočekuje – sunce. Ako niste ljubitelj snježnih radosti, zimski odmor uz more bit će vam pravi užitak. Duge šetnje uz obalu dok se površina mora lagano mreška okupana sunčevim zrakama (koje vam pritom griju i lice)… Divota! Čak i kavu ili drugi omiljeni napitak možete popiti na nekoj od terasa kafića koje su i sada postavljene na otvorenome. A ako sunce bude “zubato”, tu će biti dekice koje će vas grijati dok uživate u opuštajućem pogledu na ljepote Istre.

Nema gužve

U odnosu na ljeto kada su Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla prepuni dobro raspoloženih turista koji uživaju u blagodatima viših temperatura, zimi destinaciju posjećuje malo manje gostiju koji najčešće dolaze na (produljeni) vikend. To znači da nema gužve u restoranima i kafićima, da su šetnice i plaže gotovo prazne te da svaki od tih gradova praktički imate za sebe! Iako ljetna vreva ima svojih prednosti, zimski ugođaj zasigurno će goditi onima koji čeznu za mirom

Posebna ponuda

To što je manje gostiju, ne znači da je ponuda slabija. Dapače, ona je prilagođena aktualnome godišnjem dobu i prati ritam sezone. Tako se sada na tanjurima nalaze posebne namirnice koje su zimi najukusnije. Od takvih meni su najdraže lignje i školjke. Mnogi pak jedva čekaju zimu kako bi mogli posjetiti neki od istarskih gradova i u potrazi za izvrsnom ponudom wellnessa. I upravo je zbog toga ponuda tretmana posebno skrojena, a u njoj mogu uživati svi – sportaši profesionalci i rekreativci, žene, muškarci… – svatko sa svojim željama i potrebama. A mislili ste da ćete zimi moći uživati samo u dugim šetnjama i zalascima sunca! U ovome je kutku Istre uvijek spremno mnogo toga za iskusiti.

Drukčije aktivnosti

Kad smo kod aktivnosti, ono što se najčešće veže uz ovaj dio godine je lov na lignje u koji se ribari tradicionalno upuštaju upravo sada. Vlastita iskustva s tom aktivnošću opisala sam u jednome od prijašnjih blogpostova, a veoma se veselim novoj avanturi lova na lignje. Osim toga, zimi možete u miru biciklirati destinacijom i istražiti više biciklističkih ruta koje su jasno označene. Više o njima otkrijte u brošurama koje je Colours of Istria pripremila za sve zaljubljenike u taj sport. Kako biste što kvalitetnije upotpunili zimski boravak na destinaciji, svakako se informirajte i o aktualnim događanjima. Raznovrsna su, a zajedničko im je to da su itekako zabavna!

Dajte si oduška i zimi

Barem kao (produljeni) vikend-odmor. Dajte si oduška i zimi. Odmorite se i napunite baterije na početku godine kako biste imali energije i poleta za svakodnevicu. Sjeverozapadna Istra to vam može pružiti.

Jeste li ikad iskusili čari sjeverozapadne Istre zimi?

Autor

Milica Cetinić

Po zvanju novinarka, a po zanimanju account direktorica specijalizirana za upravljanje cjelovitim nastupima tvrtki na društvenim mrežama. Pisanje joj je strast, pogotovo ako se radi o Istri obzirom da obožava i često istražuje taj idilični kutak Hrvatske.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku