Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

4 ideje za zimski vikend u sjeverozapadnoj Istri

24.11.2023.
by Petra Pekica
Icon
Podijeli
Kao i mnogi drugi zaposleni, najiskrenije se veselim svakom novom vikendu. Već sredinom tjedna počnem razmišljati gdje ću pobjeći i kako ću iskoristiti ta dva dana „svetog“ odmora. Izlet u sjeverozapadni dio Istre uvijek se pokaže kao izvrsna ideja, pa čak i u ovo zimsko doba. 

Blagdani uz more

I zima ima svoje posebnosti u kojima se može uživati, to joj moram priznati, koliko god da nisam ljubitelj hladnoće i snijega. Međutim, volim popiti čašu mirisnog kuhanog vina i pojesti dobru kobasicu, ali mi je guranje u gužvi zagrebačkog Adventa nepojmljivo. Srećom, otkad imam vlastiti automobil, mogu si priuštiti da šalicu ukusnog kuhanog vina popijem na božićnom sajmu uz more, gledajući zalazak sunca i osjećajući miris mora. Mnoga mjesta uz more također je vrijedno posjetiti u ovo adventsko doba, a vi iskoristite vikend i posjetite umašku blagdansku manifestaciju UMAGični blagdani.

Zimski avanturizam

Ako ne možete zamisliti dva do tri mjeseca bez vožnje bicikla ili barem povremenog trčanja, povoljna mediteranska klima trebala bi vas namamiti u ovaj dio Istre. Dobro pripremite svoj bicikl ili pak ponesite kvalitetne tenisice za trčanje jer biciklističke i trkačke staze sjeverozapadne Istre čekaju vas spremne i tijekom zime. Iskoristite ovo hladnije vrijeme i pročistite svoje dišne puteve jureći mediteranskim krajolikom u okolici Buja, Brtonigle, Umaga i Novigrada!

Detox vikend u sauni

S hladnijim vremenom stižu i virusi, kojima naše tijelo podliježe zbog različitih razloga. Nakupljene toksine pomaže mi izbaciti dobra wellness terapija, posebno ona koja uključuje razne tipove saune. Umag je moja destinacija kada trebam kvalitetan detox vikend!

Degustacije sezonskih delicija

A kad sve na površini spava, plodovi se beru na morskim poljanama: zimski mjeseci sezona su hvatanja najkvalitetnijih listova, lignji i školjaka! Restorani u sjeverozapadnoj Istri prikladno slave zimsku berbu morskih plodova pripremajući svake godine sve maštovitije gourmet ponude na temelju ukusnih morskih namirnica. Iskoristite zimski vikend kako biste posjetili neki od njih!

Podijelite s nama svoje dojmove vikenda u sjeverozapadnoj Istri! 

Autor

Petra Pekica

Petra Pekica je rođena u Istri i uvijek je veseli iznova otkrivati njezine skrivene kutke te svoje dojmove podijeliti s drugima. U slobodno vrijeme najviše voli lutati prirodom i uživati u njezinim plodovima te je uvijek spremna za pustolovinu. Kad radi, onda se bavi provedbom EU projekata.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku