Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image

5 stvari koje trebate vidjeti u Umagu

24.04.2024.
by Tomislav Hrastovčak
Icon
Podijeli
Bez obzira na to što je riječ o relativno malome mjestu, Umag pruža toliko toga zanimljivoga, u što sam se i sam uvjerio ove godine tijekom svog prvog posjeta tom gradu (istina, malo ‘kasnim’, ali definitivno neće biti zadnji!). Evo nekoliko umaških znamenitosti koje su me se posebno dojmile!

Umaški mol

Dugački kameni mol jedan je od zaštitnih znakova Umaga i idealno mjesto za sve koji vole šetnje uz šum valova i morske kapljice u zraku. Poseban doživljaj je naći se na njemu kada zapuše bura, pri čemu se šetnja pretvara u pravo malo adrenalinsko iskustvo. Vjerujte mi, dobro znam o čemu govorim!

Stella Maris Resort

Turističko naselje Stella Maris kompleks je koji plijeni pozornost svojom veličinom i uređenošću, prelijepim apartmanskim kućicama i vilama te slikovitom lagunom. Izvrstan dojam nadopunjuju šumarci i zelene površine koje se protežu diljem cijeloga naselja. Ovdje bih mogao uživati danima, tjednima, mjesecima…

ATP stadion „Goran Ivanišević“

Stella Maris Resort znamenit je i po tome što je na njegovu području smješten i slavni ATP stadion koji nosi ime našeg najpoznatijeg tenisača. Naravno, to je i mjesto na kojemu se održava nadaleko poznat turnir Plava Laguna Croatia Open Umag. Stadion je uistinu lijep, upečatljiv i moderan, a nadam se kako ću jednoga dana moći osjetiti i atmosferu koja na njemu vlada tijekom održavanja turnira.

Glavni trg

Središnji trg u Umagu posebno privlači pozornost impozantnom baroknom Župnom crkvom Uznesenja Marijina i Sv. Peregrina, koja dolazi u paru sa zvonikom visokim 33 metra. Definitivno, ovdje sam malo dulje zadržao pogled uvis.

Zalazak sunca

A sada nešto u režiji Majke prirode. Grimizni zalazak sunca u Umagu uzaludno je opisivati riječima. Jednostavno, dođite i doživite, a možda u sebi probudite i pjesničku dušu za koju niste ni znali da je imate.

Autor

Tomislav Hrastovčak

Tomislav Hrastovčak radi kao content manager, a u slobodno vrijeme gleda puno filmova te čita knjige i stripove. Voli istarsku kuhinju i veliki je ljubitelj maslina.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image