Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
23 svi - 15 lip 24
Kula Sv. Martina
Kultura i umjetnost

Ka horizontu

Samostalna izložba Silvie Cindrić

Izložbu je moguće posjetiti u terminima:
ponedjeljak, srijeda i petak od 16.00 do 20.00 sati
utorak, četvrtak i subota od 10.00 do 14.00 sati
Silvia Cindrić rođena je 1982. Godine. Nakon osnovne škole upisuje školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli sa usmjerenjem slikarski dizajn. Diplomirala je Dekoraciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji 2011. godine. Izlagala je na raznim skupnim i samostalnim izložbama u Momjanu, Bujama, Umagu, Italiji, Puli te slikarskim kolonijama i 2023. godine na 2. Bijenalu crteža u Puli. Živi i radi u Bujama.

Motiv pejzaža nalazimo u svim razdobljima, često korišteni motiv kod mnogih umjetnika no svaki od njih ga tumači na svoj jedinstven način. Tako i Silvia kroz svoje radove prikazuje motive Istarskih krajolika kroz stilizaciju pretvarajući ih u valovite konfiguracije koje asociraju na brežuljke i nebo u oblacima. Na svakom radu nalazi se pokoji detalj koji nas vraća u realistično predstavljanje pejzaža kao stablo ili građevina. Usamljenost stabla ili nekog drugog detalja izaziva osjećaj mira, tišine i usamljenosti čak se u određenim dijelovima nazire osjećaj melankolije. Autorica koristi tamne tonove u kontrastu sa svijetlim detaljima koji iskaču i daju dojam zrake sunca koja se probija kroz oblake dajući dramatičnost cijelom platnu.
Gotovo ujednačeni tonovi koji idu od skoro crne sjene do gotovo bjeline najsvjetlijih detalja odaju mir i tišinu prirode koja nije zagađena zvukovima i užurbanim životom gradova. Ovi pejzaži nam se predstavljaju kao dijelovi mira i spokoja koji svakodnevno prolaze mimo nas dok ih mi u našoj otupljenosti svakidašnjim brigama i obavezama ne stignemo opaziti.
Ova serija radova nastala je u zadnje tri godine. Svoje osjećaje i viđenje krajolika koji je okružuju Silvia prikazuje akrilom na platnu u različitim formatima koji idu od minijaturnih pa sve do velikih dimenzija.

Izložba je organizirana u suradnji sa Zajednicom Talijana Buje.
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku