Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Priroda i kampiranje
Brtonigla, Buje, Novigrad, Umag

Zalasci sunca u sjeverozapadnoj Istri

Spektakularno, veličanstveno, romantično....samo su neki od uzdaha koji se otimaju s usta posjetitelja sjeverozapadne Istre dok promatraju zalazak sunca. Prisustvovanje zalasku sunca ovdje je pomalo poput kazališne predstave koja ne želite da završi. Prizor je to čije se trajanje mjeri u sekundama, a sjećanje ostaje još dugo utisnuto u našim mislima, poput slike nekog cijenjenog slikara čije stvaranje gledate uživo.
Želite doživjeti magičnu igru boja na istarskom nebu, ali niste sigurni odakle krenuti? Evo nekoliko lokacija koje će vam pružiti najbolji doživljaj.

Pogled s obale – u prvim redovima do pozornice

U Umagu možete promatrati grimizne zalaske sunca na bilo kojem dijelu šetnice uz turistička naselja Plave Lagune, od centra duž Nove obale, kroz park Humagum, prema marini ili od starogradske jezgre prema lukobranu, a tu je i poznato morsko zrcalo afričke plaže u Moeli. Želite li snimiti originalnu razglednicu uz nadaleko poznate viseće barke, posjetite pitoresknu Savudriju sjeverozapadno od Umaga.
U Novigradu divite se crvenom horizontu na starim zidinama ili kroz volte Belvederea, a za nešto ležerniji ugođaj odaberite ležaljke na plaži hotela Aminess Maestral.

Pogled s visine – najbolja mjesta za veličanstven prizor

Da se najljepši zalasci sunca ne odvijaju samo na moru, dokazat će vam mjestašca na brežuljcima u unutrašnjosti Istre. Jedno je od njih Brtonigla gdje u predstavi boja možete uživati izravno iz maslinika i vinograda koje ćete pronaći sljedeći brojne vinske ceste.
Popnite se do starog grada u Bujama i promatrajte zalazak sunca s kamenih zidića u društvu lokalnih stanovnika. Imate li sreće, naići ćete na otvorena vrata kule sv. Martina ili zvonika pored crkve sv. Servula odakle se pružaju najljepši pogledi na grad, zelenilo okolnih vinograda i plavetnilo morskog horizonta.
Tags:
#priroda i kampiranje
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku