Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Priroda i kampiranje
Hrvatska

Plitvička jezera.

Slapovi nacionalnog parka Plitvička jezera su uvršteni među 10 najljepših na planeti, po izboru magazina Budget Travel. Izbor je na svom portalu prenijela i američka televizijska postaja CNN.

Prekrasan sustavu slapova, šuma, jezera

Kada bi Grand Canyon bio prekriven zelenom mahovinom i kad bi u podnožju imao 16 jezera te slapove uz svoje strme strane, izgledao bi otprilike kao nacionalni park Plitvička jezera, navode Budget Travel i CNN o ovom prekrasnom sustavu slapova, šuma, jezera i krškog tla što se prostire na 30.000 hektara na jugozapadu Hrvatske. Dodaju i da je voda intenzivno tirkizne boje zbog jedinstvene kombinacije minerala i organizama što dotječu s Dinarskog gorja.
Plitvice postaju nacionalnim parkom još 1949. godine, a pred više od tri desetljeća ulaze i na prestižnu listu svjetske baštine UNESCO-a.

Iz Istre na Plitvice

Dok ste u Istri, posjetite jedne od 10 najljepših svjetskih slapova udaljene svega 2 sata vožnje od Istre. Jednodnevni izlet na Plitvička jezera prerast će u pravu avanturu i zabavu u otkrivanju prirodnih ljepota, jezera i slapova. Upoznajte nacionalni park pješačenjem, planinarenjem ili na biciklu. Prijeđite na drugu stranu jezera u električnom brodu ili zaveslajte do željenog mjesta. Prirodna atrakcija Plitvice očarat će vas mirnoćom života koja ondje vlada.
Više informacija na www.np-plitvicka-jezera.hr
Tags:
#priroda i kampiranje
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image