Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Ostalo
Novigrad

Novigradski kišobrani - šarena fotoinspiracija

Od starih zidina i prepoznatljiva zvonika do slavne lučice Mandrač, Novigrad je prepun pitoresknih lokacija koje odišu poviješću, pričaju svoju jedinstvenu priču i uvijek iznova plijene pozornost posjetitelja. Međutim, u novije vrijeme taj je šarmantni istarski gradić na obali dobio sasvim drukčiju atrakciju koja je gotovo preko noći postala jedan od njegovih zaštitnih simbola.

Neodoljiva ulična igra boja

Naravno, riječ je o šarenim kišobranima koji nadsvođuju nekoliko ulica unutar starogradske jezgre, a koji nepogrešivo privlače pozornost svakog prolaznika i jednostavno zovu da ih se ovjekovječi fotografijom.
Viseći raznobojni ukrasi u Novigradu su prvi put osvanuli 2013. Godine, kada su postavljeni kao prigodna scenografija u povodu održavanja ljetne “street art” manifestacije Festival uličnih čarobnjaka - Čarobni NoviGrad.
Veseli kišobrani u početku su krasili prolaze samo tijekom održavanja manifestacije, i to duž dviju ulica koje vode do središnjega gradskog trga. Međutim, kako su naišli na sveopće oduševljenje gostiju, ali i lokalnog stanovništva, šareni uresi s vremenom su osvanuli i na dodatnim lokacijama unutar gradske jezgre, a njihova “vladavina” proširila se na cijelu ljetnu sezonu, ali i posezonu. U uličnoj igri boja tako je moguće uživati sve do rane jeseni, odnosno listopada.
Novigradske ljetne manifestacije su odlična prilika za šetnju pod kišobranima, kada se u njihovoj blizini održavaju događanja poput Kids'day, Glazba na svakom kutku, Piazza Grande Music nights i Live@Jazz Corner.

Motiv za savršeni fotografski trenutak

Jednostavnim, ali upečatljivim konceptom Novigrad je dobio sasvim novu dozu slikovitosti i prepoznatljivosti, a popularnosti kišobrana svjedoče i brojne fotografije koje posjetitelji grada redovito objavljuju na društvenim mrežama.
Viseći kišobrani tako su se savršeno uklopili u kolorit starogradske jezgre, a ljubitelji fotografije i lijepih prizora dobili su savršen motiv za upečatljivu objavu na Instagramu. Lajkovi su zagarantirani!
Icon close
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image