Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
17 lip - 18 lip 23
Starogradska jezgra, Novigrad
Zabava

Festival uličnih čarobnjaka: Čarobni NoviGrad

Dvodnevni Festival uličnih čarobnjaka - Čarobni NoviGrad na ulice, trgove i parkove starogradske jezgre donosi i ove godine, 17. i 18. lipnja, dašak čarolije i nesvakidašnje atmosfere. Dojmljiv ambijent povijesne jezgre Novigrada ugostit će i u ovom izdanju festivala  vrhunske street-art umjetnike iz čitavog svijeta - žonglere, performere, hodače na štulama, majstore uličnog teatra, klaunove i druge ulične čarobnjake, koji će svojim cirkuskim i drugim vještinama te duhovitošću i prisnošću koji krase umjetnike ceste oduševljavati i djecu i odrasle.
Šetnja starogradskom jezgrom tih će večeri biti poseban doživljaj jer vas na svakom kutku može dočekati nešto novo, drugačije, zanimljivo i posebno, a sve zahvaljujući izvrsnim uličnim čarobnjacima koji će tih dana zavladati Novigradom. Nemojte se iznenaditi ako i vas, slučajnog šetača ili promatrača, uključe u svoj performans te vas nakratko pretvore u mali kotačić u tom pomno osmišljenom, a opet spontanom i opuštenom mehanizmu dobre zabave i pozitivne energije.
Važno je naglasiti kako je sav program za posjetitelje potpuno besplatan, a namijenjen je širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih žitelja do stranih posjetitelja, jer ulična umjetnost ne poznaje granice i prepreke.
Posebnu atmosferu Čarobnom NoviGradu tih dana daju i nesvakidašnje, pomno osmišljene „čarobne“ scenografije, poput visećih raznobojnih kišobrana koji prekrivaju svodove cijelih ulica, u šareno ruho „odjevenih“ stoljetnih borova te lopti za plažu koje ukrašavaju balkon gradske palače.

Pridružite nam se u Čarobnom NoviGradu i jednim malim korakom zaronite u veliki čarobni svijet mašte!

Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku