Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
17 kol 24
Trg Antico
Zabava

20. Rođendanski koncert Klape Motovun

Cjelovečernjim koncertom na prekrasnom Anticovom trgu u Motovunu, Klapa Motovun sa svojom će vjernom publikom proslaviti 21. rođendan. Ljetnu klapsku večer na samom vrhu pitoresknog Motovuna, u subotu s početkom u 20.30 sati, organiziraju Klapa Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun.

Ulaz na koncert je slobodan.

Članovi Klape Motovun u svoju su se klapsku avanturu upustili 2003. godine, a vrijedan i predan rad je vrlo brzo počeo davati rezultate. Njihovi su nastupi postajali sve učestaliji, a putovanja sve češća. Zahvaljujući velikom entuzijazmu i predanom radu članova klape kao i stručnom vodstvu, klapa tijekom godina postaje bitan dio hrvatske klapske scene.
Klapa Motovun je sastavljena od glazbenih amatera i zaljubljenika u klapsku pjesmu, a djeluje pod umjetničkim vodstvom maestra Josipa Krajačića. Klapu Motovun čine: Tomislav Pahović (1. tenor), Esmir Brajuha (2. tenor), Vedran Majcan (2. tenor), Igor Rimanić (bariton), Marijan Maraškin (bariton), Stanko Ferenčić (bas), Josip Pino Kotiga (bas) i Benjamin Pahović (bas).
Klapsko pjevanje ili klapska glazba, tradicijska je hrvatska vokalna glazba podrijetlom iz Dalmacije, najviše iz primorskih i otočkih krajeva. Klapsko pjevanje uvršteno je na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva 2012. godine. Tradicionalnu klapsku pjesmu odlikuje a capella vokalna izvedba, a Klapa Motovun osim što njeguje klasičnu a capella vokalnu izvedbu, također izvodi obrade poznatih hrvatskih i stranih pop pjesama uz klavirsku pratnju.
Gosti rođendanskog koncerta Klape Motovun su Due Dolci Music (Tara i Trina Banick) i vokalna skupina "Umole".
Tags:
#zabava
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku