Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
Umag

Prvo natjecateljsko golf igralište u Istri

Valoviti teren i njegova posebna konfiguracija, kažu mnogi golferi, daju golf igralištu Golf Club Adriatic na Crvenom Vrhu kraj Savudrije pravu draž i izazov. Riječ je o prvom natjecateljskom golf igralištu u Istri otvorenom 2009. godine, ali i prvom golf terenu u 120-godišnjoj povijesti lanca hotela Kempinski.

Prekrasna lokacija golf igrališta

Golf Club Adriatic smješten je na Crvenom Vrhu kraj Savudrije, nedaleko od Umaga. Osim pogled na more, od kojeg je udaljen 300m, Adriatic Golf Club nudi i sjajan pogled na nasade vinove loze, maslinike i zimzelenu vegetacija. Nazivi početnih točaka igrališta su iz tog razloga dobili imena: Vinograd, Pogled na more, Stablo masline, Romanička crkvica.

Poznati svjetski sportaši na golf igralištu Golf Club Adriatic

Kakvu to draž ima, uvjerio se odmah po njegovom otvaranju i poznati tenisač Novak Đoković, u slobodno vrijeme strastveni golfer koji je neslužbeno otvorio ovo igralište s više nego dojmljivim pogledom na more.
Njegov primjer slijedili su i neki drugi poznati svjetski sportaši, golferi amateri poput poznatih sjajnih skijaša Bojana Križaja iz Slovenije i Christiana Mayera iz Njemačke te njemačkog tenisača Bernda Karbachera i njegovih sunarodnjaka, skakača skijaša Dietera Thoma i snowboardera Markusa Ebnera koji su okušali snage na ovom terenu u sklopu poznatog golferskog turnira German Business Mastersa koji se odigrava najljepšim europskim golf terenima.
Odoljeti mu nije mogao ni poznati hrvatski košarkaš svjetskog glasa Toni Kukoč koji je na Crvenom Vrhu bio svojevrsni domaćin pri organizaciji humanitarnog golf turnira »On the Green with UNICEF«.

Teren za profesionalce i rekreativce

A teren nije nimalo lagan, ni profesionalcima, ali ni rekreativcima kojima je također prilagođen. U prosjeku igraču je potrebno četiri sata da ga prođe, a kad je riječ o turniru i do šest. Uz zahtjevan teren, igrač mora savladati još jedan izazov - vjetar. Naime, ovo je područje jedno od vjetrovitijih u Istri. Nakon što se savlada svih 17 polja pa i vjetar, slijedi pravo iznenađenje - zadnje 18. polje na terenu na kojemu su pale mnoge oklade. A o kakvom je to iznenađenju riječ, najbolje je da se uvjerite sami!
Maksimalna dužina terena iznosi 6.360 metara i prilagođena je profesionalcima, dok onima s manje sportskih ambicija na raspolaganju stoji kraći teren od 4.690 metara. Igralište je natjecateljskog formata uređeno po standardu PAR 72 (Professional Average Result).
Tags:
#ostali sportovi
#sport
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku