Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Novigrad

10 video recepata da možete kuhati kao Novigrađani

Reći ćete „Che fino!“ (Kako ukusno!) kada ćete probati jedno od jela koje ste sami spravili za svoju obitelj zahvaljujući praćenju postupka pripreme u video receptima novigradskih chefova iz hvaljenih restorana. 10 video recepata motivirat će vas da češće spravljate jela na bazi ribe i drugih morskih organizama te tako brinete o zdravim prehrambenim navikama vas i vaše djece. Jedan od recepata možete pogledati ovdje, a ostale na YouTube kanalu Turističke zajednice Grada Novigrada – Cittanova CHE FINO video recepti
Naučite pripremati školjke, lignje, švoju, srdelu, zašto ne i morskog psa! Znate li da od 1 kg brancina možete napraviti obiteljski obrok u dva slijeda? Znate li da hobotnicu možete „obojiti“ u ljubičasto i poslužiti kao pravo iznenađenje za goste na večeri?
Gledajući video recepte, primijetit ćete da su snimljeni na atraktivnim novigradskim lokacijama, čak i na ribarskom brodu u staroj luci Mandrač. Pet vrsnih kuhara s novigradskog područja pred kamerama su podijelili svoje znanje i svoje ukusne recepte na bazi ribe i drugih morskih organizama, imajući na umu da se pripremaju kod kuće, da nisu zahtjevna za pripremu, da namirnice nisu skupe, da su nadasve zdrave, svježe i vrlo ukusne – što i doliči kvaliteti ulova u ovom dijelu Jadranskog mora. Tako će se svi ljubitelji ribe moći samostalno educirati uz video recepte jela koja za svoje goste i za sebe često pripremaju Marina Gaši, Mattea Beletić, David Skoko, Marko Botić i Ivan Ergović, a edukativnom notom ove recepte su začinili morski biolog Neven Iveša te nutricionistica Željka Peršurić.
Upute za pripremu njihovih specijaliteta već su objavljene na webu. Preuzmite knjigu recepata Novigradski recepti s okusom mora. Sadrži još mnogo tradicionalnih recepata koje desetljećima čuvaju novigradske domaćice i ugostitelji, kao i informacije o dugoj tradiciji prehrane s namirnicama iz mora u sjeverozapadnoj Istri.
Ovo je samo dio aktivnosti koje se provode u sklopu projekta CHE FINO – Choose Health and Eat Fish in NOvigrad / Odaberite zdravlje i jedite ribu u Novigradu. Nositelj projekta Turistička zajednica Grada Novigrada – Cittanova i partner u projektu Gradska knjižnica Novigrad su osmislili i provode niz edukativnih aktivnosti za djecu ali i za odrasle, koje su odobrene na temelju natječaja Lokalne akcijske grupe za ribarstvo – FLAG „Pinna nobilis“, za Podmjeru 4.2.1., Potpora za aktivnosti usmjerene podizanju svijesti građana o potrošnji i konzumaciji ribe i drugih morskih organizama i za koje im je. Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede dodijelila je 48.645,00€ nepovratnih sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.
Tags:
#istarske delicije
#recepti
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image