Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

SZ Istra – idealna destinacija za sport i rekreaciju u zimskim danima

24.11.2023.
by Petra Pekica
Icon
Podijeli

Što raditi kada ste blizu mora, ali još nije vrijeme za kupanje? I tijekom zimskoga doba u sjeverozapadnoj Istri možete uživati u brojnim fizičkim aktivnostima.

Zima možda nije najidealnije vrijeme za posjet krajevima uz more ako odlazak na obalu prije svega percipirate kao cjelodnevno kupanje u moru i boravak na plaži. Međutim, blage zime i manjak snijega u primorskim krajevima omogućit će vam da se bavite nekim drugim aktivnostima na otvorenome u doba godine kada u ostatku zemlje temperature padaju u minus. Zimsko razdoblje u priobalju idealno je za bavljenje aktivnostima kao što su hodanje, treking ili pak nordijsko hodanje. Naime, tada u tim krajevima nema dosadnih komaraca koji će iskoristiti svaku prigodu da ugrizu znojne sportaše, niti opasnosti da vas iz krša iznenadi pokoja zmija.
Područje sjeverozapadne Istre obiluje prekrasnim stazama za bavljenje navedenim aktivnostima. Mnoge od njih nalaze se tik uz morsku obalu, a nije rijetkost da ćete naići i na kakvu čarobnu znamenitost. Primjerice, ako odlučite istrčati put od Novigrada do Dajle, svoju ćete utrku završiti kod prekrasnoga starog benediktinskog samostana u Dajli. Ta je staza i vrlo lagana te stoga idealna za početnike. Prekrasnih staza ima i u okolici Brtonigle, Savudrije i Umaga, a Parenzanu uopće nije potrebno posebno predstavljati. U toplijim se pak danima, pogodnim za vožnju bicikla, načini na koje ćete ih prijeći mogu i kombinirati.
Istražujući tako aktivno sjeverozapadnu Istru te bruseći kondiciju tijekom zimskoga razdoblja, otkrit ćete i sva ona prekrasna a skrivena mjesta na kojima ćete se poželjeti odmarati ljeti. Također, naporan trening omogućit će vam da sagorite popriličan broj kalorija, nakon čega ćete se bez grižnje savjesti moći opustiti u nekoj od vrhunskih konoba s tradicionalnom istarskom hranom.

Jeste li već otkrili zimske rekreacijske blagodati sjeverozapadne Istre?

Autor

Petra Pekica

Petra Pekica je rođena u Istri i uvijek je veseli iznova otkrivati njezine skrivene kutke te svoje dojmove podijeliti s drugima. U slobodno vrijeme najviše voli lutati prirodom i uživati u njezinim plodovima te je uvijek spremna za pustolovinu. Kad radi, onda se bavi provedbom EU projekata.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku