Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Novigrad

TOP 10 atrakcija u Novigradu

1. Lučica Mandrač
S usidrenim koćaricama koje se u njoj odmaraju prije nego isplove u nove avanture, luka Mandrač je trbuh Novigrada, odakle se i danas svježim ulovom hrane lokalni stanovnici i posjetitelji.
Novigradske zidine odolijevaju zubu vremena čuvajući vrijednu baštinu u svom naručju. Pod njihovim kamenim skutima vijuga šetnica koja se ljeti pretvara u veličanstvenu gradsku plažu.
3. Loža Belveder
Loža Belveder je dio novigradskog obrambenog bedema i jedina se u čitavoj Istri ponosi lokacijom tik uz more. Rijetko se koji prolaznik može oteti porivu da se u njoj fotografira, stoga samo naprijed, znamo da želite!
Gradska palača grofova Rigo izuzetan je primjer barokne stambene arhitekture. Nalazi se u Velikoj ulici, sagrađena je 1770., a do danas je osim pročelja, djelomično sačuvana i izvorna unutarnja organizacija prostora.
Jedan od zaštitnih znakova i čestih motiva na fotografijama novigradskih posjetitelja zasigurno su njegove ulice nadsvođene šarenim kišobranima koje kao da pozivaju na ples.
Nekoć je statua Sv. Pelagija na vrhu zvonika smjerom kretanja ribarima govorila trebaju li izaći na more ili ne, a danas se pod nogama ovoga sveca zaštitnika odvijaju brojna događanja na trgu i parku nad kojima stražari.
7. Gradski park
Osim pluća grada, gradski park podno zvonika predstavlja i osvježavajuću oazu u kojoj posjetitelji vole predahnuti s djecom dok istražuju zanimljive kutke Novigrada.
Zanimljiv izvana i iznutra. To je najkraći opis ovoga muzeja koji plijeni pažnju svojom arhitekturom, ali i vrijednom zbirkom kamenih spomenika koju čuva.
9. Sutoni
Zalasci sunca u Novigradu su ukras dana. Sretan trenutak koji se s nestrpljenjem očekuje i uz koji se mora zastati kako bi se upila veličanstvenost prizora.
10. Lukobran
Njegova je primarna funkcija možda zaštita luke, no „diga“ je ujedno i prekrasna šetnica s koje možete promatrati zalaske sunca uživajući u ugodnom povjetarcu.
Tags:
#zabava
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku