Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
Novigrad

Sport u Novigradu

Novigrad ima vrlo razvijenu sportsku infrastrukturu, a zahvaljujući obilju sunca i odličnim opcijama smještaja, privlači brojne rekreativce i profesionalne sportaše koji ga biraju za aktivan odmor ili sportske pripreme.

NOGOMET

 Zbog velikog broja nogometnih terena s prirodnom i umjetnom travom te višenamjenskih terena za mali nogomet, Novigrad je već ugostio brojne sportske kampove za nogometne zvijezde u nastajanju, na europskoj i svjetskoj razini. Ovdje se održava i turnir Istria Youth Cup, koji već godinama okuplja talentirane nogometaše uzrasta do 16 godina iz najboljih svjetskih nogometnih klubova.

TENIS

Novigrad nudi 23 zemljana teniska terena, od čega se 17 nalazi u blizini hotela Aminess Maestral i Laguna, 4 u Karpinjanu te 2 u sklopu Aminess Maravea Camping Resorta, 4 km od Novigrada. Možete se priključiti brojnim teniskim programima na održavanim terenima koji nude sve potrebne sadržaje, što su prepoznale i renomirane teniske škole koje već tradicionalno organiziraju kampove i turnire u Novigradu.

BICIKLIZAM

 Bilo da vas privlače asfaltirane staze koje vijugaju morskom obalom ili pak makadamske dionice i divljina neutabanih putova, Novigrad je odlična destinacija za vas i vašeg limenog ljubimca. Odvezite se do Dajle i njenog impozantnog benediktinskog samostana, ili pak istražite dolinu rijeke Mirne kod Antenala, gdje se gnijezde rijetke ptice. U blizini centra nalazi se i odličan bike hotel, a u samom centru turistički ured u kojem možete dobiti kartu označenih staza.

STRELJAŠTVO  

U Novigradu se možete okušati u streljačkoj disciplini trap, odnosno gađanju pokretnih meta. Streljaštvo je na ovom području popularizirao olimpijski pobjednik, Novigrađanin Giovanni Cernogoraz, koji je aktivan u streljačkom društvu Gusar u Bužiniji, gdje se nalazi i teren na kojem možete vježbati.

POLIVALENTNA DVORANA

Novigrad ima suvremenu sportsku dvoranu u kojoj se organiziraju domaći i međunarodni turniri u malom nogometu, rukometu, košarci, stolnom tenisu, odbojci, karateu i dr. Osim navedenih sportova, u dvorani možete zaigrati i popularni squash, vježbati u fitness centru ili se priključiti jednom od grupnih programa treniranja.
Tags:
#sport
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku