Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Priroda i kampiranje
Novigrad

Prirodne ljepote Novigrada i okolice

Zastanite na tren i upijte nepresušnu ljepotu novigradskog mora i magičnog ušća rijeke Mirne.
  • Novigradski lungomare

Kilometri šetnice uz more pozivaju vas da ispraznite misli, uživate u dugim razgovorima i otkrijete prekrasne skrivene plaže i morske uvale podno pitoresknih vinograda i maslinika. Prekrasna novigradska šetnica dijelom je asfaltirana, a mjestimice se pretvara u zemljane putove i makadam, i osobito će se svidjeti ljubiteljima aktivnog odmora. 
  • Ušće rijeke Mirna

Na završetku toka najduže istarske rijeke Mirne, kod novigradskog Antenala, nalazi se čaroban dom stotina ptica, brojnih vodozemaca, gmazova i sisavaca, ali i biljaka poput endemske orhideje. Ako ste ljubitelji ptica, uzmite dalekozor u ruke i otkrijte čari birdwatchinga u ovom zaštićenom ornitološkom rezervatu. Možda spazite rijetko viđenog žalara cirikavca, sibirsku vrstu gnjezdarica, koji u jatima ljeti prelijeću ovaj kraj.
  • Zalazak sunca u Novigradu

Uhvatite veličanstvene prizore zalaska sunca na moru ili s jedne od romantičnih novigradskih lokacija. Smjestite se ispod gradskog zvonika, pod krošnjama stoljetnih borova Parka Novigradske biskupije ili na osamljenim plažama podno parka. Sunce možete ispratiti uz ritual laganog ljetnog koktela na šarmantnim terasama uz more na zapadnoj obali grada. Za intimniji doživljaj zalaska, povedite najdražu osobu do jedne od skrovitih uvala u okolici grada, udobno se smjestite, a priroda će se pobrinuti za sve ostalo.
  • Susret s delfinima

Čarobnu igru morske pučine i zalazećeg sunca najljepše je promatrati s broda, pa vas pozivamo da isplovite iz starogradske jezgre Novigrada ususret ovom posebnom iskustvu. Postoji mogućnost da se prizoru pridruže i delfini, na posebno oduševljenje djece. Naš je savjet da se ne opterećujete fotografiranjem tog trenutka. Umjesto toga, uživajte u njemu u potpunosti jer će vam ostati utisnut u sjećanju zauvijek. 
Tags:
#priroda i okoliš
#prirodne ljepote
#priroda
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku