Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Novigrad

Novigrad za gurmane

Novigrad se oduvijek spominje kao malo ribarsko mjesto na zapadnoj obali Istre. Njegovim je položajem uvjetovana i gourmet ponuda grada temeljena na namirnicama iz mora koje se u rukama vještih lokalnih chefova pretvaraju u remek-djela kulinarstva.
Na području Novigrada posluje više od 40 restorana što ga svrstava u sam vrh restoranske scene poluotoka. Unatoč tome, u Novigradu su manje važne brojke od kvalitete, jer ovdje ćete pronaći vrhunske fine dining restorane s Michelinovom preporukom, ali i šarmantne konobice koje će vas oduševiti svojom plemenitom jednostavnošću.
Od ponude očekujte uglavnom ribu i morske plodove, te sezonski pristup važnim lokalnim namirnicama. Lokalni će vam ugostitelji i chefovi na tanjurima ponuditi svježe primjerke ulovljene u mreže vrijednih novigradskih ribara. To su najčešće kapešante, lignje, sipe, švoje, brancini i orade koji se kombiniraju s plodovima zemlje poput šparoga, gljiva, tartufa i sl.
Na respektabilan kulinarski imidž Novigrada snažno su utjecala ekstra djevičanska maslinova ulja te vrhunska vina lokalnih maslinara i vinara, koji se osim kvalitetom ističu i znanjem, hrabrošću i karakterom. Svakako otiđite na degustacije kod njih, jer će vas uvesti u zanimljive priče koje nepce i srce dugo pamte.
Od lokalnih gourmet događanja moramo istaknuti street food festival s ponudom zanimljivih jela koja spajaju istarsko more i kopno, koji se održava u svibnju i listopadu. Omiljena je i šetnja novigradskom prirodom uz degustaciju vina i lokalnih delicija u sklopu rujanske manifestacije Wine & Walk by the sea, dok je krajem srpnja na repertoaru Che gusto!, kušanje vrhunskih vina iz Hrvatske, Slovenije i Italije.
Tags:
#istarske delicije
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku