Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
SZ Istra

Istria Gran Fondo, više od bike maratona

Biciklizam spada među najpopularnije oblike sporta i rekreacije u sjeverozapadnoj Istri, što dokazuju i mnoge lokalne manifestacije namijenjene ljubiteljima života na dva kotača. Međutim, titulu vodećeg bike događaja u destinaciji svakako drži Istria Granfondo, međunarodni maraton koji je premijeru doživio 2012. godine i od tada svake godine privlači nekoliko stotina sudionika “oboružanih” dobrom voljom i natjecateljskim duhom.
2023. godine Istria Granfondo postao je dio najveće amaterske biciklističke serije na svijetu kojom upravlja UCI (Međunarodna biciklistička unija). Ulaskom u UCI, Istria Gran Fondo postao je jedan od odabranih događaja u svjetskoj seriji UCI Gran Fondo, koja okuplja najbolje bicikliste i ljubitelje biciklizma diljem svijeta koji se natječu za naslov svjetskog prvaka.

Staze avanture i izazova

Središnji događaj dvodnevne manifestacije je glavna utrka sa startom u Umagu, namijenjena iskusnim biciklistima koji mogu birati između ruta Istria Gran Fondo i Medio Fondo. Obje staze počinju i završavaju u Stella Maris Resortu blizu teniskog stadiona “Goran Ivanišević”, te prolaze i središnjim dijelovima sjeverozapadne Istre. Nakon završetka uzbudljive utrke slijedi svečano proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i - party!

Dobar glas daleko se čuje

U sklopu cijele manifestacije neizostavan je i bogat popratni program s izlaganjima u Expo zoni, sadržajima za najmlađe, bike ekshibicijama, gastronomskom i vinskom ponudom te ostalim zanimljivostima.
Istria Gran Fondo iz godine u godinu potvrđuje i svoj međunarodni karakter, s obzirom na to da u njemu sudjeluju natjecatelji iz više od 10 zemalja, a iznimno je popularan među slovenskim, talijanskim i austrijskim biciklistima. Međutim, glas o utrci proširio se i do Velike Britanije te čak Kanade! Bez sumnje, svatko tko živi za biciklizam, Gran Fondo treba uvrstiti na popis svojih iskustava.
Tags:
#biciklizam
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku