Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Priroda i kampiranje
Brtonigla

Špilja Mramornica - kraška ljepotica

Kroz Brtoniglu ne smijete proći, a da ne posjetite jedan od prirodnih fenomena, špilju Mramornicu čiju unutrašnjost speleolozi svrstavaju među najvećim i najljepšim podzemnim prostorijama u Istri.

Mramornica - jedna od najvećih spilja u Istri

Mramornica se prvi put spominje u spisima poznatog putopisca Alberta Fortisa iz 1770. godine, a danas je otvorena svim mlađim i onim starijim istražiteljima željnih pustolovina. Od samog ulaza u spilju, okomite stube vode do velike dvorane bogate sigama raznih boja, velikim stalagmitima visokim do trinaest metara i širine do deset metara.

Spiljske staze su uređene i osigurane pa s njih možete sigurno zaviriti u nedostupne dijelove Mramornice koji se, tajanstveni i atraktivni, pružaju do neslućenih dubina Zemljine utrobe.

Špilju Mramornicu lako ćete pronaći prateći putokaze do agroturstičkog domaćinstva Sterle u čijem se okrilju nalazi. Svi ljubitelji prirodnih atrakcija, osvježenje za cijelu obitelj pronaći će u podzemnim dvoranama Mramornice, a vesele aktivnosti očekuju ih i na agroturističkom imanju.

Radno vrijeme:
IV, X: 10:00 – 16:00
V, VI, IX: 10:00 - 17:00
VII - VIII: 10:00 - 18:00

*U ostalim mjesecima mogućnost posjeta uz najavu

Ulaznice:
Djeca: 25 kn
Odrasli: 50 kn
Studenti & Seniors (65+): 40 kn

Kontakt:
Tel.: +385 52 774 313
Mob: +385 99 250 29 58
E-mail: agroturizam.sterle@pu.t-com.hr
Web: www.agroturizamsterle.hr

Tags:
#priroda i kampiranje
#flora i fauna
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku