Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
SZ Istra

Sjeverozapadna Istra-destinacija vrhunskog tenisa

Kao domaćin prestižnog ATP turnira i regija s odličnom sportskom infrastrukturom, Sjeverozapadna Istra i u europskim okvirima slovi za istaknutu destinaciju tenisa. Lako dostupna iz najmanje 10 zemalja, zbog povoljne klime i organizacijskog iskustva već desetljećima privlači teniske profesionalce i amatere iz zemlje i inozemstva.
Tenisku infrastrukturu Sjeverozapadne Istre čini više od 85 uglavnom zemljanih terena u turističkim naseljima Umaga i Novigrada.  Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi igrati se može veći dio godine, od ožujka do studenog.

Tenisačima su na raspolaganju:

  • kvalitetni treneri s međunarodnim iskustvom,

  • teniski programi za sve uzraste i kategorije,

  • terapije wellness tretmani

  • prehrana prilagođena sportskim naporima

  • dvorane za sastanke i niz drugih usluga

Stadion Gorana Ivaniševića

Jezgra bogate infrastrukture je glamurozni ATP stadion Gorana Ivaniševića s 3.500 sjedećih mjesta, središnji dio teniskog kompleksa Stella Maris i jedan od najpoznatijih sportskih objekata u Hrvatskoj. U njemu se već više od 27 godina održava umaški ATP Croatia Open, prvoklasni sportski i društveni spektakl.

Međunarodni turniri

Sjeverozapadna Istra je i domaćin mnogih međunarodnih turnira. Ovogodišnje svjetsko prvenstvo za veterane i futures turniri samo su neki od njih, a priređuju se u suradnji s ITF-om i nacionalnim teniskim savezom.

Tenis akademije

U teniskoj akademiji, mladi talenti stasaju pod budnim okom vrsnih trenera. Akademija obuhvaća teniske škole i kampove za različite uzraste i primjenjuje suvremene metode obuke u svim elementima igre, dok se za one najmlađe kreiraju posebni programi, vodeći računa o pedagoškom aspektu teniske edukacije.

Spoj tenisa i prirode

Dobitna kombinacija mediteranske klime i sadržaja prilagođenih tenisačima je upravo to što sjeverozapadnu Istru čini posebnom u svijetu tenisa.
Uz to, Sjeverozapadna Istra uspješno organizira teniske odmore i neformalne turnire za skupine prijatelja i poslovnih partnera. Smještaj za ljubitelje tenisa nudi se u hotelima i vilama visoke kategorije, osoblje je iskusno i kvalificirano, a informacije i usluge lako dostupne i pregledno organizirane. Dodatni aduti ove teniske regije su i razvijena infrastruktura za druge sportove, bogata kulturna baština, očuvana priroda i blizina ruralnog ambijenta unutrašnje Istre, koji je od obalnih destinacija Umaga i Novigrada udaljen svega 10-ak minuta vožnje.
Opširnije o teniskoj ponudi čitajte u novoj brošuri: Sjeverozapadna Istra. Destinacija vrhunskog tenisa.
Tags:
#tenis
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku