Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Novigrad

Novigrad Cittanova Wine trail – jedinstveni vinski doživljaj!

Kartu u ruke jer vodimo vas do najboljih novigradskih vina na atraktivnoj stazi Novigrad Cittanova Wine trail koja mami okusima, mirisima i prekrasnim vizurama.
Avantura započinje na postaji vlakića u starogradskoj lučici Mandrač odakle krećete ususret istaknutim lokalnim proizvođačima vina. U središtu priče su vinski podrumi Pervino, Ghira i Vina Demark.
Svaki od vinara upoznat će vas sa svojom tradicijom uzgoja autohtonih istarskih sorti i proizvodnje vrhunskog vina. Bit će to jedinstvena prilika da otkrijete sve nijanse istarske malvazije ili terana u autentičnom ambijentu u kojem se vino rađa.
Opijeni plodovima crvene istarske zemlje uživat ćete u spektakularnim panoramama vinograda i maslinika na putu do početne postaje.
Osjećat ćete kao da ste dotakli dušu ovog malog prijateljskog kraja.

Pripremite gradivo: Upoznajte novigradske vinare

Pervino

Vinska priča obitelji Peršurić vezana je uz Novigrad u kojem na različitim pozicijama raspolažu s 12 ha vinograda. Kraljica njihovih vinograda je malvazija, a kralj teran. Iz linije vrhunskih vina iskaču odležana malvazija Gold 45 i odležani cuvée Red 45 koji dolaze iz vinograda na 45. sjevernoj paraleli iz 45 redova obasjanih suncem na padini uz more.

GHIRA

Vinarija Ghira obitelji Mihelić ime je dobila po starom obiteljskom nadimku koji se prenosio s koljena na koljeno. Njihova vrhunska vina poznata su po ekološkoj proizvodnji i specifičnom okusu. Crna Ghira u sebi nosi miris terana, merlota i cabernet sauvignona, bijela Ghira miriše po finoj malvaziji, muškat Tortura je polusuha čarolija s aromatikom, no to je samo dio blaga kojeg možete kušati.

VINA DEMARK

Poljoprivredni obrt Demark bavi se vinogradarstvom i vinarstvom već 30 godina. Njihovi vinogradi malvazije, merlota i terana stari su pedesetak godina, a nalaze se tik do mora u dubokoj crvenici. Zbog toga je vino Demark specifičnog mirisa i okusa, kao i izražene mineralnosti.
Avantura Wine Trail održava se jednom tjedno od svibnja do listopada, a više informacija o terminima i kupovini karata potražite u ovim turističkim agencijama: 
Tags:
#vino
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image