Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Ostalo
Novigrad

Nova atrakcija u Novigradu – digitalni info totemi

Dok šećete uz gradsku luku Mandrač, pored zvonika , šetnicom u Karpinjanu ili posjećujete Turistički informativni centar u Novigradu, pažnju će vam privući veliki samostojeći ekran na kojem se prikazuju povijesne fotografije Novigrada te zanimljive informacije o povijesti i sadašnjosti ribarstva u Novigradu u tekstualnom i video obliku na četiri jezika.
To su digitalni info totemi koji će narednih nekoliko godina ispričati još mnogo zanimljivosti o novigradskoj ribarskoj tradiciji kako bi se ta vrijedna baština sačuvala od zaborava te promovirao vrlo važan segment novigradske privrede koja čini identitet grada. Stanovnici i gosti grada oduševljeni su ovim novitetom, i mladež kojoj je taj oblik prenošenja informacije svakodnevica, a posebno su oduševljeni današnji ribari koji se spominju u sadržaju. Neizmjerno im je drago što je nepisana povijest novigradskog ribarstva nakon toliko stoljeća napokon zabilježena i spašena od zaborava.
Ova investicija je dio projekta FishInNo (Fishing tradition in Novigrad) kojeg provodi Turistička zajednica Grada Novigrada – Cittanova u partnerstvu s Gradom Novigradom, a sufinancira se sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede dodijelila je 59.224,00€ javnih sredstava iz Europske unije putem natječaja Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Sjeverozapadne Istre, FLAG „Pinna Nobilis“: Podmjera 2.3.1. – Potpora aktivnostima promocije, marketinga i očuvanja ribarske/pomorske tradicije i baštine ribarstvenog područja FLAG-a.
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku