Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Ostalo
Grožnjan

Najvažnija događanja u Grožnjanu

Međunarodni likovni natječaj – Ex tempore
Dođoh, naslikah, pobijedih!
Ex tempore od 1994. okuplja slikare i ljubitelje umjetnosti u Grožnjanu kao jedan od najvažnijih likovnih natječaja i kulturnih susreta u regiji. Manifestacija se održava svake godine posljednjeg vikenda u rujnu, a u njoj sudjeluju likovnjaci iz svih krajeva svijeta koji slikaju na raznim lokacijama u gradu. Program počinje pečatiranjem platna u četvrtak, a završava podjelom nagrada u nedjelju. Između toga je cijeli niz popratnih sadržaja, od sportskih aktivnosti, izložbi i koncerata do degustacije istarskih proizvoda. 
Međunarodni jazz festival – Jazz is back BP
Dobra večer jazzeri!
Međunarodni festival Jazz is back BP svake je godine vrhunac ljetnih zbivanja u Grožnjanu. Na bogatom programu koji je osmislio i godinama vodio legendarni hrvatski jazzer Boško Petrović, redovito su nastupi svjetskih jazz zvijezda, ali i polaznika Ljetne jazz škole u Grožnjanu. Koncerti se održavaju na popularnoj ljetnoj pozornici Balwan City, a prati ih degustacija vrhunskih istarskih vina i čarobna atmosfera Grožnjana. 
Gradska galerija Fonticus
Licem u lice s budućnošću
Tijekom cijele godine Gradska galerija Fonticus organizira samostalne izložbe i likovne projekte kojima je cilj predstaviti suvremena djela domaćih i stranih autora. Fonticus nudi i posebne programe kao što su gostovanje Grožnjanskog likovnog kruga ili izložba likovnih djela iz iznimno bogatog Likovnog fundusa Grožnjan. U sklopu galerije organiziraju se i likovne kolonije. 
Program Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži
Kad odrastem, bit ću umjetnik
Svake godine, od svibnja do listopada, Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu organizira bogat program majstorskih seminara, festivala, skupova i radionica iz područja glazbe, plesa, arhitekture, filma, glume i likovne umjetnosti. Vrhunski mentori dolaze iz svih krajeva svijeta, a u programu centra do sada je sudjelovalo 23 000 polaznika. Centar raspolaže s nekoliko kuća hostelskog tipa za smještaj studenata koji je za njih besplatan.
Tags:
#odmor
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku