Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
SZ Istra

Michelin priznanja restoranima sjeverozapadne Istre

Zvjezdana Istra

Veliko priznanje istarskoj gastronomiji ponovilo se i ove godine kad je u izdanje prestižnog kulinarskog vodiča Michelin 2018. uvršteno čak 15 istarskih restorana. Od petnaest odabranih restorana našeg srcolikog poluotoka, osam se nalazi u sjeverozapadnoj Istri, središtu tradicionalne kuhinje koje se pretvorilo u must-visit gourmet destinaciju. Nastavite čitati i otkrit ćemo vam imena slavne osmorke!

Damir & Ornella

Prvi na listi, abecednim redom, je restoran Damir & Ornella. Ovaj obiteljski restoran poznat je po svojim specijalitetima od sirove ribe te menijima koje vam prezentiraju usmeno umjesto klasičnih koje morate čitati. Kad ih jednom posjetite, službeno će vas smatrati dijelom familije!

Konoba Čok

Sljedeća je konoba Čok koja u opuštenom obiteljskom ozračju poslužuje prvoklasnu svježu ribu koju ulove lokalni ribari. Ovdje ćete kušati jednostavnu hranu koju priprema sin dok su roditelji zaduženi za tradicionalnu istarsku dobrodošlicu i paze da su njihovi gosti dobro zbrinuti.

Morgan

Za ljubitelje mesa nezaobilazna je konoba Morgan. Ovdje se poslužuje klasična istarska kuhinja s naglaskom na mesna jela, a posebno valja istaknuti i njihove specijalitete istarski pršut i domaću tjesteninu.

Marina

Tražite li morsku atmosferu, savršen izbor je Marina. Odlike ovog restorana su kreativna kuhinja, elegancija te srdačno osoblje, a naći ćete ga preko puta novigradske marine. Poslužuje samo nekolicinu biranih jela od svježih, lokalnih i sezonskih namirnica.

Pergola

Blizu mora je i Pergola, obiteljski restoran koji nudi svježe ulovljenu i jednostavno pripremljenu ribu te morske plodove. Ima i dva apartmana na drugom katu, iznad restorana, za one koji se jednostavno ne mogu zasititi Istre i njene kuhinje!

San Rocco

I napokon, ako ste romantična duša, uputite se u San Rocco u Brtonigli i uživajte u raskošnom obroku u hotelskom restoranu smještenom u elegantnoj kamenoj kući, svega nekoliko kilometara od mora.

Badi

U moderno uređenom restoranu obitelji Badurina u Lovrečici na meniju su suvremene kreacije od ribe i plodova mora, a specijaliteti kuće su sirova riba, brancin u kruhu i buzara Badi. Dodatak ukusnim jelima je uvijek ljubazna i profesionalna usluga.

Konoba Buščina

Konoba Buščina već više od 20 godina uveseljava ljubitelje dobre hrane svojim jelima inspiriranim tradicionalnom istarskom kuhinjom. U svim detaljima rustikalnog interijera, prijateljskog ozračja i ukusnih specijaliteta od ribe i mesa osjeća se poseban ženski pečat vlasnice.

Zigante

Restoran se nalazi u Livadama, proslavljenoj prijestolnici tartufa, koje ovdje možete kušati u najrazličitijim varijacijama. U autentičnom ambijentu šarmantne kamene kuće ljubazno osoblje restorana Zigante servirat će vam crne i bijele tartufe uz tjesteninu, sočne odreske pa čak i sladoled!

 Luciano

Ovaj se restoran smjestio u San Canzianu, autentičnom luksuznom Villageu & Hotelu nadomak Buja. Njegova je terasa prekrasna pozornica za uživanje u nevjerojatnim kreacijama Lucianovih gourmet umjetnika. Kuhinja je suvremena i tradicionalna u isti mah, a vina savršeno zaokružuju priču.

 Malo selo

Ovu legendarnu konobu nadomak Buja obitelj Marušić vodi već dvije generacije. Osjetite dašak nostalgičnih vremena uživajući u mesnim specijalitetima i domaćim tjesteninama po receptima iz bakine kuhinje. Savjet plus: Nikako ne propustite kušati njihovu gibanicu.
Planirate putovanje u Istru? Svakako posjetite njen sjeverozapadni kutak i dodajte ove restorane na popis stvari koje morate doživjeti! Jamčimo da će vam nepce zahvaliti na izboru.
Tags:
#restorani
#nagrade
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image