Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Brtonigla

L'ortolano

Od naših ruku, s naše zemlje

Lokalna hrana posebno je važna na područjima kao što je Brtonigla, gdje su tradicija, kultura, gastronomija i ugostiteljstvo neraskidivo isprepleteni te ukorijenjeni.
Kada govorimo o Brtonigli kao destinaciji, možemo s ponosom reći da obiluje visokokvalitetnim turističkim sadržajima, od smještaja, ugostiteljskih ponuda, atrakcija, proizvođača vina, ekstra djevičanskih maslinovih ulja, sira, voća, povrća i dr.
Upravo iz tog razloga osmišljen je projekt „L'ortolano“, zajednički brend, koji ima za cilj  povezati domaće proizvođače međusobno, ali i s ugostiteljskim objektima, te na taj način poljoprivrednicima omogućiti bolji plasman lokalnih proizvoda i proširenje tržišta, ugostiteljima kontinuiranu opskrbu kvalitetnih lokalnih proizvoda, a turistima pružiti doživljaj lokalne tradicije.
Sustavom vizualnog identiteta biti će označeni svi proizvodi, njihova ambalaža, promotivni materijal, suveniri i slično dok će se određeni proizvodi označavati i markicom km „0“ kako bi se istaknuo i lokalni karakter proizvoda.
Na taj način se pomaže poljoprivrednicima u označavanju svojih proizvoda, ugostiteljima osigurava domaće svježe namirnice a krajnjem potrošaču garanciju kvalitete i svježinu proizvoda.
L'ortolano se temelji na filozofiji održivog razvoja, potičući veću lokalnu proizvodnju i potrošnju,  čime utječe na sve već poticanje održive svijesti lokalnog stanovništva u cilju stvaranja zero waste destinacije.
Tags:
#kultura i umjetnost
#istarske delicije
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku