Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Hrvatska

I Tinu Turner oduševili zagorski štrukli

Tipično hrvatski, a kušala ih je kraljica Elizabeta, američki predsjednik Carter, Tito pa i popularna Tina Turner koja nije ostala ravnodušna. Riječ je o zagorskim štruklima, zaštitnom znaku kontinentalne gastronomije Hrvatske, posebno Hrvatskog zagorja.

Zaštićeno kulturno dobro Ministarstva kulture

Riječ je o jednom od rijetkih jela u Hrvatskoj koje se može pohvaliti da je tipično hrvatsko i štoviše da se nalazi na listi zaštićenog kulturnog dobra Ministarstva kulture te da je pravi hrvatski gastronomski brend. Stoga se ovo jelo uvodi na jelovnike hotela i restorana Jadrana čime bi hrvatska gastronomska ponuda bila još atraktivnija.

Tradicionalni specijalitet kontinentalne Hrvatske

Sasvim jednostavan tradicionalni specijalitet proizašao je iz zagorskog sela i danas se, kao i nekad, poslužuje kao juha, predjelo, desert, glavno jelo i samostalno malo jelo. Nekada sastavni dio gotovo svakodnevnog menija u siromašnim obiteljima, nastali su jednostavnom kombinacijom nekoliko sastojaka koje su zagorske domaćice imale kod kuće - jaja, kravljeg sira, kiselog vrhnja.
Štrukli su do danas ostali popularno i traženo jelo koje se spravlja i s jabukama, makom ili naribanom bučom. Zanimljivo je također da svaki dio kontinentalne Hrvatske štrukle spravlja na svoj način tako jedan jedinstveni recept gotovo i ne postoji.
Tags:
#recepti
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku