Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Buje

Dani grožđa Buje / Festa dell'uva Buie

Dani grožđa u Bujama jedno su od najvećih i najpopularnijih događanja na Bujštini. Ova se manifestacija održava svake godine sredinom rujna privlačeći lokalno stanovništvo i turiste iz cijelog svijeta.
Okusi Istre: degustacije vina, maslinovog ulja, sira i drugih lokalnih proizvoda
Tradicija se već dugi niz godina njeguje na Danima grožđa, jednoj od najvećih proslava vinogradarske i vinarske kulture u Hrvatskoj. Tijekom tri dana trajanja manifestacije, posjetitelji mogu prisustvovati brojnim aktivnostima poput povorke s konjima, berbe grožđa, pripreme autohtonih jela i tradicionalnih plesova, te na taj način doživjeti kulturu ovoga dijela Istre.
Jedno od glavnih događanja na Danima grožđa je ocjenjivanje vina. Stručni žiri ocjenjuje vina s Bujštine, ali i iz čitave Hrvatske. Ova tradicija traje već 43 godine, a osmišljena je s ciljem promicanja kulture vinarstva. Članovi žirija svoja znanja i iskustva prenose posjetiteljima pružajući im nezaboravno iskustvo i priliku da nauče više o vinima, sortama grožđa i načinu proizvodnje.
Dani grožđa ujedno su prilika da se upoznate s bogatstvom i raznolikošću istarske kulture te da provedete nezaboravan vikend sa svojim najmilijima. Posjetite Buje i uživajte u plodovima truda i rada lokalnih vinara i proizvođača hrane.
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku