Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
SZ Istra

Ceste maslinova ulja

Istarske ceste maslinova ulja vode do nekih od najboljih kapi ovog ulja na svijetu. Istarska maslinova ulja cijenilo se još u vrijeme Rimskog carstva. Najveću im je počast odao rimski pisac epigrama Marko Valerije Marcijal koji je živio u 1. stoljeću nove ere, kada je za svoju rodnu Cordobu rekao da je ''savršena koliko i ulje iz Istre''.

Individualan pristup svakom gostu

U proteklom je desetljeću Istra zabilježila novi uzlet maslinarstva i mnogi su proizvođači opr emili kušaonice u kojima pred putnika iznose tekući melem, ovjenčan brojnim medaljama.
Kako je uglavnom riječ o malim, obiteljskim gospodarstvima, svakom gostu posvećuju mnogo pažnje, predstavljajući mu i povijest i tradiciju svog poziva, kao i vlastite ideje i vizije o nastanku vrhunskih ulja.

Ulje sljubljeno sa domaćim specijalitetima izazov je za svakog gurmana

Za gurmane i one koji to žele postati, ovakav autentičan doživljaj je upravo nezamjenjiv, a informacije i karte maslinovih ruta lako su dostupne. Otisnete li se do nekog od punkta na cesti maslinovog ulja - sami ili u grupi - domaćine ćete možda zateći u masliniku ili prohladnim konobama, gdje s najvećom pažnjom čuvaju ekstra djevičanska maslinova ulja.
Ponudit će ih uz komadić kruha, kako je uobičajeno u svijetu gurmana, ili kakvu drugu domaću deliciju, uvodeći vas u tajne kombiniranja pojedinih ulja s domaćim specijalitetima.

Maslinovo ulje sa karakterom

Istarsko maslinovo ulje ponekad je gorče i pikantnije od dalmatinskog pa je upravo zbog toga steklo poklonike među brojnim poznavateljima i gurmanima. Ulja su redom ekstra djevičanska i proizvedena tehnologijama koje jamče maksimalno čuvanje prirodnih i ljekovitih svojstava...
Tags:
#maslinovo ulje
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku