Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

"Samo neka Prižmić nastavi ovako"

02.08.2023.
by Goran Ivanišević
Icon
Podijeli

KOLUMNA GORANA IVANIŠEVIĆA

Iza nas je četvrtfinalni dan u pojedinačnoj konkurenciji, a svi koji su došli u Stella Maris u petak morali su otići više nego zadovoljni. Vrhunski tenis i sjajna atmosfera išli su zajedno.
Stan Wawrinka je doživio ovacije, a na grandstandu je, kako je rekao Lorenzo Sonego, bilo „ludo“. Ostali smo bez prvog nositelja Jirija Lehečke, ali kako cijelo vrijeme govorim o Matteu Arnaldiju i njegovim velikim mogućnostima, to mi ne spada u iznenađenja, a još manje senzacije. Od početka turnira on je za mene igrač iz drugog plana sa šansama za veliki rezultat. Sve je bilo tiho oko njega kad smo krenuli, a danas je u polufinalu i tu mu možda još nije kraj.
Lorenzo Sonego je prošao u tri seta i igrat će u polufinalu, ali ne znam što mu se dogodilo na početku meča, kad je izgubio prvih pet gemova. Ali dobro, oporavio se na vrijeme, to je najvažnije. Stan je odigrao baš kako je trebalo protiv vrlo nezgodnog suparnika koji ništa ne daje, a može potegnuti. Igra dobro, publika ga voli, baš se sve poklapa za njega na ovogodišnjem turniru. On već ima iza sebe jedno osvajanje Umaga i sigurno da to želi ponoviti. Igra tako da se to i može dogoditi, ali sada dolaze najveći izazovi.
Što se tiče „malog“ Prižmića: odigrao je točno onako kako sam mislio da će odigrati. Jasno je da mu nedostaje mečeva na ovoj razini. To se ne stječe preko noći, nego ide postupno, ali bit će toga, samo neka nastavi. On je potpuno posvećen tenisu, što će mu donijeti rezultate, ali danas je suparnik bio ono što Dino nije, iskusniji, s mnogo ovakvih mečeva koje možemo reći igra svakog tjedna. Možda bi se i to nadoknadilo da je Dino osvojio prvi set, kad je već nadoknadio 3:5 u gemovima, ali je u tie breaku bio previše pasivan. Ne možeš očekivati od igrača kao što je Popyrin da će u takvim situacijama promašivati. No rekoh, sve to je škola. Prižmić ima glavu i predanost tenisu, očekujem da će se razviti u odličnog igrača.
U subotu nas čeka i finale parova. Nino Serdarušić i Blaž Rola su napravili već sada vrhunski rezultat, a bilo bi lijepo da osvoje naslov.

Autor

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević najpoznatije je ime hrvatskog tenisa i pobjednik Wimbledona 2001. godine. Tenisom se počeo baviti 1988. godine, a profesionalnu karijeru zaključio je 2004. godine s 22 pojedinačna naslova i devet naslova u paru. ATP stadion u Umagu od 2016. godine nosi njegovo ime.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku