Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

"Dan bez kiše i s odličnim tenisom"

02.08.2023.
by Goran Ivanišević
Icon
Podijeli

KOLUMNA GORANA IVANIŠEVIĆA

Napokon smo imali dan bez kiše, ali je istovremeno to bio dan odličnog tenisa. Svaki meč koji je bio na centralnom terenu imao je svoje vrhunske trenutke, ali ni grandstand nije zaostajao, tako da je to bio odličan uvod u ono što nas čeka od petka nadalje, kad kreće završni dio turnira.
Lorenzo Sonego je prvi set odigrao izvrsno, baš kao i kraj meča protiv Marca Cecchinata. Pogotovo prvi set je bio na visokom nivou i kad bi to mogao držati cijelo vrijeme bilo bi ga jako teško pobijediti. Cecchinato mu dugo nije mogao parirati, ali kada je u tome uspio, situacija se promijenila. No dva posljednja poena koje je odigrao Sonego bili su vrhunski.
Thiem je protiv Lehečke imao neke trenutke koji mi nisu jasni, olako je izgubio servis nakon što je napokon napravio break. Čeh je solidno igrao, pokazao je da ima adute, ali za poziciju prvog nositelja baš se ne može pohvaliti lakšim putem. Drugo kolo Thiem, četvrtfinale Arnaldi… Wawrinka je opet igrao dobro, a kad je tako, Coria mu igrački ne može parirati, što se vidjelo danas. Ponavljam, volim gledati tenis koji Stan igra, a siguran sam da nisam jedini. Vidi se da ga i publika voli, mislim da ga svi cijene kao igrača koji je imao sjajnu karijeru uz lijep tenis.
Carballes Baena me malo iznenadio laganom pobjedom, ali znamo koliko je dobar na zemlji, baš kao i Munar koji će testirati Sonega u petak. Talijan je svakako favorit, ali Španjolac ima igru na zemlji koja bi mogla stvoriti probleme. Petak će nam biti vrlo zanimljiv, a mislim da o kvaliteti sudionika završnice dosta govori činjenica da će drugi nositelj igrati na grandstandu. Lehečka je prvi nositelj i mjesto mu je na centralnom igralištu, a ne znam tko bi Wawrinku maknuo s tog igrališta.
I imamo Prižmića, jer domaćeg igrača u četvrtfinalu nitko ne može izbaciti s centra. Tako će Sonego ići na grandstand, a igrač je koji je među glavnim favoritima za naslov. No to je sve u redu, jer se vidi da opet imamo kvalitetu i vrhunski turnir. Poznata imena, glavne nositelje i perspektivnog mladog igrača. To je Umag.

Autor

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević najpoznatije je ime hrvatskog tenisa i pobjednik Wimbledona 2001. godine. Tenisom se počeo baviti 1988. godine, a profesionalnu karijeru zaključio je 2004. godine s 22 pojedinačna naslova i devet naslova u paru. ATP stadion u Umagu od 2016. godine nosi njegovo ime.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku