Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate

"Čeka nas vrhunski meč u finalu"

02.08.2023.
by Goran Ivanišević
Icon
Podijeli

KOLUMNA GORANA IVANIŠEVIĆA

Imat ćemo odličan finalni meč u nedjelju navečer i to je opet ono što nas veseli i ponovno potvrđuje da je u Umagu svake godine neka nova pozitivna priča.
Zapravo, jedna se već dogodila, zbog načina kako su Nino Serdarušić i Blaž Rola uopće ušli na turnir parova i na kraju ga osvojili, tako da bi ova sezona mogla biti upamćena po nekoliko stvari.
Što se tiče pojedinačne konkurencije, Alexei Popyrin je zasluženo ušao u finale. Izbacio je Mattea Arnaldija i bio je bolji, tu se nema što reći. Drastično bolji. Australac je mogao osvojiti i prvi set, ali oba puta kad je napravio break Arnaldi se vraćao i nakon toga je i osvojio set. U drugom je Popyrin propustio mnogo prilika, što ga je sigurno moglo i koštati, ali nije doživio tu sudbinu. Bio je jako dobar i velika je stvar što je u finalu. Svakako njegovo sadašnje mjesto na ATP listi, na kojoj je na 90. mjestu, nije realno, ovo je njegova prava slika.
Stan je odigrao fenomenalno. Rekao je nakon pobjede na igralištu da mu je ovo bio najbolji meč ovog tjedna i to stoji. Kako je repetirao Sonego nije imao šansu. Svakako je sada realno da Wawrinka ponovno osvoji Umag, ali morat će u nedjelju igrati jako dobro. I on i Popyrin udaraju sjajno, čini mi se da nas čeka vrhunski meč u finalu.
Nino i Blaž su napravili sjajan rezultat. Dogovorili su se u svlačionici malo prije ždrijebanja, dobili pozivnicu i onda osvojili turnir. Tie break je bio nevjerojatan, a drago mi je da je dosta ljudi vidjelo taj meč uživo i da su navijali. Atmosfera je bila odlična, dečki su to zaslužili. Izvrsno da je turnir nakon toliko godina dobio pobjednika u paru iz Hrvatske, iako je to na početku teško bilo predvidjeti. I tako, ostaje nam još finale.
U Umagu se uvijek ispriča neka luda priča. Jednu u parovima smo već dobili, a u nedjelju bi mogla biti još jedna. Došli smo na kraj, ostali smo na dvojici posljednjih preostalih tenisača, a obojica su se pokazali u najboljem svjetlu. Ako tako budu igrali u finalu bit će to šlag na tortu za kraj 33. izdanja turnira.

Autor

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević najpoznatije je ime hrvatskog tenisa i pobjednik Wimbledona 2001. godine. Tenisom se počeo baviti 1988. godine, a profesionalnu karijeru zaključio je 2004. godine s 22 pojedinačna naslova i devet naslova u paru. ATP stadion u Umagu od 2016. godine nosi njegovo ime.

Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku