Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
14 kol - 16 kol 24
Brtonigla
Zabava

Fešta Sv. Roka

Otkrijte zeleni biser sjeverozapadne Istre

Na sjeveru poluotoka, u blizini zapadne obale, smjestio se gradić Brtonigla. Poznata kao „malo mjesto za velika otkrića“, podignuta je na pitoresknom brdašcu na ruinama nekadašnjeg dvorca s pogledom na smaragdno zelene pejzaže. Brtonigla nudi mnogo: od slikovite okolice do autentične istarske kuhinje i lokalnih maslinovih ulja i vina.
Grad je, poput mnogih drugih u Istri, prožet kulturom i poviješću koja privlači brojne posjetitelje, uključujući i tradicionalnu proslavu sv. Roka. Svakog kolovoza, lokalno stanovništvo i strani posjetitelji okupe se kako bi proslavili dan zaštitnika Brtonigle - sv. Roka. I dok se crkvica u srednjevjekovnoj jezgri grada posvećena ovome svecu može posjetiti cijele godine, fešta sv. Roka pruža beskrajne količine zabave u svega nekoliko dana.
Ova ljetna proslava vrvi aktivnostima za posjetitelje svih interesnih i dobnih skupina. Za one koji žele ugoditi nepcu, lokalne konobe nude izvorne istarske gastro doživljaje poslužujući jela na bazi svježih lokalnih proizvoda i namirnica. Sportski entuzijasti mogu skočiti na bicikl i pridružiti se biciklijadi San Rocco, natjecati za zlato u malonogometnom turniru Sveti Rok Cup ili natjecati se na Balinjeradi (utrka s karićima).
PROGRAM
14.08.
Velika bina: Gustafi +dj
Mala bina: Replay band
15.08.
Magazzino commerciale +Dj Radio Company
Mala bina: Elio Pisak
Velika bina: Jelena Rozga +dj
Mala bina: Alfa time band
Ovo je samo kratak izbor uzbudljivih aktivnosti koje se nude. Detaljnije informacije o ovom popularnom ljetnom događanju potražite na Facebook stranici Visit Brtonigla Verteneglio.
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image