Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
02 kol 24
Ponor Butori (Šterna- Sterna)
Zabava

Šumski pjesnici - Pjesnički susret

Šumski pjesnici su jedinstvena pjesnička manifestacija koja se jednom godišnje održava na šumskom proplanku iznad ponora Butori pored Grožnjana.
Izmještanje iz urbane u ruralnu sredinu jedna je od njegovih prednosti i zanimljivosti koja ga razlikuje od ostalih pjesničkih manifestacija. Susret Šumskih pjesnika pokrenuli su Goran Blažević i Maja Klarić 2011. godine. Susret se od tada redovito održava početkom kolovoza, uz kontinuiranu podršku Općine Grožnjan.
Tema i cilj susreta nadovezuju se na ideju povratka prirodi, suživota s njom kao i održivog korištenja prirodnih resursa i ekološki osviještenog načina života. Namjera je organizatora da se širi broj sudionika, suradnika, partnera i sponzora, ali pod uvjetom da susreti ostanu konceptualno i izvedbeno jednaki prvom susretu iz 2011. godine – minimalnom intervencijom u krajolik želi se naglasiti važnost očuvanja iskonske ljepote prirode i šumskog krajolika. Šumski proplanak osvijetljen je isključivo lučicama i bakljama, nikakva tehnička pomagala nisu dozvoljena kako bi se što manje interveniralo u prirodu. U večernjim satima započinje čitanje pored krijesa, na hrvatskom i na materinjim jezicima gostujućih pjesnika.
Tags:
#kultura i umjetnost
#prirodne ljepote
#priroda i okoliš
#priroda
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image