Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
27 lip - 06 srp 24
Galerija Aleksandar Rukavina, Brtonigla
Kultura i umjetnost

KIPAR - Ljetna kiparska škola Aleksandar Rukavina

U Brtonigli na mjestu stare klaonice, zatim ateljea izgrađena je 1989. godine memorijalna Galerija Aleksandar Rukavina u kojoj su izloženi radovi koje je za života umjetnik, profesor i utemeljitelj Grožnjana - grada umjetnika ostvario. Zbirka Galerije se sastoji od skulptura komornog formata nastalih u periodu od 1960. do 1980. godina. Za jedno manje mjesto postojanje Galerije je polazište za umrežavanje, razumijevanje umjetnosti, stvaranje kontakta s kulturnom baštinom Istre te očuvanju iste.
KIPAR je skraćenica Kiparske škole Aleksandra Rukavine utemeljene 2018. godine i nastale iz potrebe za revitalizacijom Memorijalne galerije i valorizacijom rada Aleksandra Rukavine.
Ljetna kiparska škola održava se u galeriji Aleksandar Rukavina gdje studenti kiparske škole pretvaraju svoje ideje u kamene skulpture. Studenti rade pod stručnim nadzorom Silvestera Ninića, dok je koordinatorica i umjetnička direktorica te škole Rosana Giusti.
Željni novih iskustava moći će iskušati tehniku ručnog oblikovanja kamena uz prethodnu najavu na kiparbrtonigla@zoho.eu ili info@tzo-brtonigla.hr
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku