Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
20 tra 24
Kastanija/Pineta
Sport

Hoditi i zdravi biti – pješački pohod

Pješačenje je jedan od najboljih načina povezivanja s prirodom, ali i način brige o svom zdravlju pa vas stoga pozivamo da se u subotu, 20. travnja, pridružite pješačkoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“.

Novigrad se, naime, priključio javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarske županije "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" koji od 2014. promovira zdravlje. 20. travnja će se istovremeno hoditi u 10 gradova našeg poluotoka, koji je kao stvoren za takve pješačke pohode. Iz godine u godinu raste broj građana koji šire poruku o važnosti brige za vlastito zdravlje i broj gradova u kojima se vođeno pješačenje organizira. Pozvani su svi uzrasti građana.
Budite u 10:00 sati na ulazu novigradskog naselja Kastanija/Pineta, kod velikog parkirališta s pogledom na more, i provedite prekrasan aktivan dan u prirodi!
Zdravim koracima i u dobrom društvu proći ćete 10 kilometara staze kroz zelenu oazu Novigrada i obalom mora. Udisat ćete morski zrak koji prolazi kroz krošnje pinovih borova te lišće maslina i vinovih loza jer pješačka staza prolazi kroz vinograde i maslinike prema sjevernom dijelu novigradskog područja, do naselja Dajla i natrag do Kastanije, gdje je za sve sudionike organiziran obrok s pićem za osvježenje.
Tags:
#sport
#priroda i okoliš
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image