Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
26 lis - 27 lis 24
Brtonigla
Priroda i kampiranje

Dani gljiva

Manifestacija posvećena šumskoj jesenskoj deliciji – gljivi, jedna od najvećih jesenskih manifestacija na području SZ Istre.
Dvodnevna zanimljiva i edukativna manifestacija posvećena je svim ljubiteljima gljiva, prirode i aktivnosti, u cilju boljeg upoznavanja sa svijetom mikologije i podizanja svijesti o važnosti čuvanja, pravilnog branja i prepoznavanja brojnih gljivarskih vrsta te značenju gljiva.
  • Subota je posvećena odlaska u šumu i takmičenja u branju gljiva, pronalasku najljepše i najveće gljive i popodnevno zajedničko druženje i glazbena animacija.

  • Nedjelja posvećena je pripremi kotlića uz degustacije jela pripremljenih na bazi ovog jesenskog ploda te prigodni zabavni i glazbeni program.

Tijekom cijelog vikenda gosti moći će posjetiti bogatu atraktivnu izložbu mnogobrojnih primjeraka gljiva, te kupovati lokalne proizvode kao što su extra-djevičansko maslinovo ulje, vino, sir, med, gljive, kestene i mnogo drugih proizvoda.
Organizator manifestacije je Društvo gljivara Bujštine „Boletus“, u suradnji s Općinom Brtonigla i lokalnom Turističkom Zajednicom.
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku