Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Kultura i umjetnost
Grožnjan

Međunarodni kulturni centar hrvatske glazbene mladeži

MKC HGM od 1969. mjesto je susreta glazbene mladeži iz cijelog svijeta. Od svog je osnutka do danas primio više od 23 000 glazbenika u nastajanju i njihovih mentora iz čak 90 zemalja. Osim glazbenika, tu su svoje vještine brusili i plesači, arhitekti, glumci, skladatelji i drugi umjetnici.
Centar djeluje kao međunarodni kulturni laboratorij otvoren mladima iz cijelog svijeta, mjesto za učenje i razmjenu iskustava, poligon za vrhunsko umjetničko obrazovanje, ali i za uživanje u opuštajućem ozračju Grožnjana i Istre. Sjedište i koncertna dvorana smješteni su u Kaštelu.
Virtuozi klasične glazbe iz cijelog svijeta
Gotovo da nema glazbenika ili glazbenog mentora u Hrvatskoj koji se bar jednom nije susreo s djelovanjem Kulturnog centra u Grožnjanu. Od najpoznatijih svjetskih imena klasične glazbe bili su tu: poljski kompozitor i dirigent Witold Lutosławski, ruski čelist Daniil Šafran, talijanski profesor orgulja Luigi Celeghin, brazilska gitaristica Maria Livia São Marcos, škotska perkusionistica Dame Evelyn Glennie, ruski violinist i pedagog Grigorij Žislin, hrvatski dirigent i skladatelj Pavle Dešpalj i mnogi drugi.
Od svibnja do listopada u sklopu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavaju se radionice, seminari i simpoziji iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti i arhitekture.
Grožnjan uvijek s jednakim oduševljenjem otvara svoja vrata glazbenicima i umjetnicima iz cijelog svijeta.
Informacije:
HRVATSKA GLAZBENA MLADEŽ
A: Trg S. Radića 4, 10000 Zagreb
T: +385 99 3126563; +385 95 5415280
E: groznjan@hgm.hr
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku