Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Sport
Umag

Jogging staza Umaška obala – Stara Savudrija

Dužinski trening trčanja uz more

Ako volite trčati i na odmoru ste u Umagu, preporučujemo vam da zapadnu obalu od centra grada do Savudrije otkrijete trčeći jednom od najimpresivnijih staza sjeverozapadne Istre. Ova blaga cestovna ruta čija trasa vijuga uz more pružit će vam 24 km čistog užitka. Kombinacija asfalta, makadama i zemlje izvrsna je za razbijanje monotonije, a pogledi koje će vam pružiti dovoljan su razlog da je pokušate istrčati u ritmu koji vam najbolje odgovara.

Opis rute

Krenite stazom kojom prometuje turistički vlakić, od postaje turističkog vlakića u Umagu uz more do glavne plaže u naselju Punta. Zatim slijedite obalnu stazu preko turističkih naselja Stella Maris, Katoro i Polynesia do Zambratije. U Zambratiji skrenite prema Crvenoj uvali do turističkog naselja Moj mir i kampa Camping Savudrija Umag. Tu, na najzapadnijoj točki Hrvatske, očekuje vas najstariji aktivni svjetionik na Jadranu na rtu Savudrija. Iskoristite izvanrednu lokaciju za fotografiranje, a zatim nastavite dalje uz more sve do pitoreskne ribarske lučice u Savudriji . Ondje ćete pronaći i slavinu s vodom za osvježenje i punjenje bidona. Vratite se do početne točke istim putem.

Zaokružite trening: red trčanja, red plivanja

Vraćajući se stazom od Savudrije prema Umagu proći ćete kraj brojnih plaža. Cjelokupna duljina predložene rute iznosi 24 km, koje možete odraditi u cijelosti, a u toplije doba godine ukupnu dionicu možete skratiti i ubaciti plivanje u trening. Od Savudrije do Umaga imate na izbor niz plaža: u kampovima Veli Jože i Camping Pineta, u uvali Zambratija, u Katoru i Stella Marisu te na Punti. Ova trkačka ruta stoga je pogodna i za triatlonce , ali i za čiste entuzijaste željne osvježenja nakon trčanja. Opuštanje mišića i osjećaj čistog zadovoljstva zajamčeni!

Tehnički podaci staze

Podloga: većinom asfalt, dio makadam, dio zemljani put Nagib: bez značajnih uspona Osvijetljenost: dnevna ruta Preporučena namjena: trening dužine Zanimljivosti na ruti: potonuli grad Sipar čiji se ostaci mogu vidjeti za vrijeme oseke (rt Kaštel), najstariji svjetionik u upotrebi na Jadranu iz 1818. god. (rt Savudrija), Savudrijska luka, viseće barke Dodatne informacije: tijekom ljeta možete koristiti sanitarne čvorove u turističkim naseljima Polynesia i kampovima Camping Savudrija i Veli Jože.
Tags:
#sport
#ostali sportovi
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku