Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Oprtalj

Događanja u Oprtlju koja ne smijete propustiti

Pitate se kad je pravo vrijeme za posjet Oprtlju? Mi bismo rekli u svako doba godine, no ako ste željni dobre fešte i druženja, birajte vrijeme sljedećih manifestacija.
Kestenijada
Planirate li posjetiti Oprtalj ujesen, pokušajte to učiniti u listopadu, za vrijeme Kestenijade. Za vrijeme ove omiljene pučke fešte, gradom se šire arome pečenih kestena, ulice se okite štandovima, posjetitelji uživaju u pivu, vinu i domaćim specijalitetima na bazi kestena, mališani se slade nezaobilaznim fritulama, a ne nedostaje ni vesele istarske glazbe koja će vas sigurno natjerati da zaplešete. 
Festival vatre
Dana 23. lipnja, uoči svetkovine sv. Ivana Krstitelja, u Oprtlju se pali krijes kao podsjetnik na žetvene običaje i proslava početka ljeta. Običaj paljenja krijesa prisutan je u svim hrvatskim krajevima, a krijesovi se ovisno o mjestu pale na brdima ili uz obalu rijeke kako bi se mogli vidjeti iz što veće udaljenosti. Svako mjesto slavi ovaj dan na svoj način, a u Sv. Ivanu pokraj Oprtlja on se slavio preskakanjem krijesa. Festival vatre oživljava ovu lijepu tradiciju upotpunjujući je vatrenom gourmet ponudom, performansima i glazbenim nastupima na trgu kod župne crkve. Divan način da dočekate ljeto!
Međunarodni susret harmonikaša
Ova se manifestacija odvija u kolovozu kada se u Zrenju, pitoresknom mjestu nedaleko od Oprtlja, okuplja veliki broj ljubitelja tradicijske glazbe, harmonikaša i svirača tradicijskih glazbala iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Inače mirno mjestašce Zrenj tada se pretvara u središte tradicijske glazbe koje spaja različite generacije uz vesele note i pogled koji puca na veći dio središnje Istre.
Tuber(food)fest ili Tuf-Tuf-Tuf-Tartufi
Livade su poznate kao istarski centar tartufa pa se ovdje s razlogom održava dvodnevna manifestacija koja spaja koncept street fooda i tradicionalne istarske kuhinje s posebnim naglaskom na tartufima. U srcu stoljetne Motovunske šume, u dolini rijeke Mirne, središte Livada se u listopadu za vrijeme Tuber(food)festa pretvara u veliki gastro piknik na kojem posjetitelji mogu uživati u raznovrsnoj hrani koja se jede u hodu. Sve to uz pratnju domaćih vinara te nezaobilaznu glazbenu kulisu.
Tags:
#odmor
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image