Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Zabava
Umag

Doček proljeća uz ples i cvijeće

Svake godine Umag dočekuje proljeće dvjema manifestacijama koje unose šarenilo i veselje u naš grad. Umag pleše i Umag Floria ne mogu biti bolja uvertira u sezonu buđenja biljnog svijeta i unutarnje radosti koja pronalazi svoju ekspresiju u plesnom pokretu.
Krajem travnja u umaškom parku Humagum kraj Mediteranskog parka održava se tradicionalni sajam cvijeća Umag Floria, koji se uvrštava u red hrvatskih cvjetnih sajmova s najduljom tradicijom. Sajam uvijek obiluje raznovrsnom ponudom cvjetnica, lončanica, aromatičnog i ukrasnog bilja lokalnih uzgajivača i idealna je prilika da odaberete prekrasne biljne ljubimce za svoj vrt ili balkon. Poznato je da biljke unose svježinu i živost u svaki prostor, a „vrtna terapija“ blagotvorno djeluje ne samo na estetiku doma, već i na vaše zdravlje i raspoloženje.
Ako ste od onih kojima bilje nikako ne uspijeva, možda pronađete inspiraciju u plesnim koracima, promatrajući vesele skupine na festivalu Umag pleše – Umago balla. Uživat ćete u atraktivnim koreografijama i talentu plesača od vrtićke do zlatne dobi, koji će s vama podijeliti svoje umijeće. Kroz pokret se izražavaju najdublje misli i emocije, a promatrajući različite stilove plesa, možda se i vi zaljubite u ovu kreativnu vrstu rekreacije koja podiže životnu energiju i vraća osmijeh na lica.
Bilo da vas privlače tulipani, ruže ili pak latinoamerički ritmovi, dođite u Umag i pozdravite proljeće uz cvijeće i ples!
Tags:
#kultura i umjetnost
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku