Logo
Globe
hr
Arrow
Accessibility icon
Alati pristupačnosti
Veliki tekst
Invertiraj boju
Crno-bijelo
Razmak slova
Razmak redova
Veliki kursor
Resetiraj alate
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
14 lip - 15 lip 24
Novigrad
Sport

Jedriličarska regata 39. Transadriatica

Transadriatica, tradicionalna venecijanska regata, ponovno će uploviti u novigradsku luku kako bi spojila dvije obale Jadrana. Početak ljepšeg i toplijeg dijela godine, sudjelovanje brojnih posada, od kojih neke nastupaju s izraženijim sportskim ambicijama, a druge  radi druženja, zatim simpatična natjecanja u malom nogometu ili boćanju između članova posada i novigradskih domaćina, uz prožimanje gostoljubivosti lokalnog stanovništva gradske vlasti, pokazali su se kombinacijom za uspjeh ove legendarne i fascinantne regate.
Regata će i ove godine startati iz venecijanske lagune, 13. lipnja, a dolazak u Novigrad planira se u jutarnjim satima u petak, 14. lipnja. Sudionici regate u Novigradu će boraviti do subote navečer, pa su domaćini priredili niz sadržaja kojima će ih animirati i zabaviti. Dodjela nagrada najboljima nakon prve etape održat će se 15. lipnja u Novigradu, dok će se završna dodjela nagrada i priznanja upriličiti naknadno u Veneciji.
Za sudjelovanje na ovogodišnjem izdanju „Transadriatice“ mogu se prijaviti i zainteresirani hrvatski jedriličari. Njima će pritom biti osiguran besplatan vez u marini koja se nalazi gotovo u samom centru Venecije. Besplatni vez će im na raspolaganju biti tjedan dana prije početka regate, ili pak tjedan dana nakon regate. Važno je napomenuti kako će jedriličari s hrvatske strane Jadrana moći sudjelovati samo na jednoj od dvije etape, od Venecije do Novigrada ili od Novigrada do Venecije.
Tags:
#jadransko more
#aktivnosti na vodi
#regata
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku